Animációs filmet készítenek a világ legjobb cicás videójátékából

Animációs filmet készítenek a világ legjobb cicás videójátékából

A tervek szerint egy egész sorozatot indít az amerikai kiadó-fejlesztő.

2022-ben berobbant a videójátékok világába a BlueTwelve Studio cicás hopepunk kalandja, a Stray. A tavalyi év legjobb indie-jének választott alkotás a nyári uborkaszezonban jelent meg, így valódi konkurencia hiányában tudta letarolni a PC-s és konzolos piacot. A kritikusok és a rajongók egyaránt magasztalták a hangulatos látványt, a főszereplő macskusz irányítását, az ötletes puzzle-öket, valamint a kifejezetten erős narratívát. Természetesen mindig vannak károgók, akik semminek sem tudnak örülni, de a hangoskodó kisebbség morajlását gyorsan elnyomták az üdvrivalgásban kitörő gamerek. Itt kerül képbe az Annapurna Animation egyik fejese, Andrew Millstein, aki bejelentette, érkezik az animációs film a Strayről.

„Az emberek különböző okokból játszottak a Strayjel. Úgy gondolom, hogy az Annapurnánál a különböző kreatív szakemberek segítségével ezt a feladványt kell megfejtenünk: Mitől lett ennyire népszerű a játék? Ezután már csak az a kérdés, hogyan lehet adaptálni a game-et egy valódi történettél, amely egyaránt kiszolgálja az alapművet és a közönséget, valamint filmként is megállja a helyét? Ez a folyamat az, ami mindig a kihívás részének tekinthető” - osztotta meg gondolatait a cég társvezetője.

Véleményem szerint a Stray egy kicsit túlértékelt program lett, ugyanis a hangulat és a narratíva mellett nem váltotta meg a világot. Egyszer mindenképpen érdemes befejezni a fő küldetésszálat, mert kevés olyan macskás cím van a piacon, ami megüti ezt a szintet. (Ennek ellenére a világ legjobb cicás játéka szerintem az 1983-as Alley Cat, de ez egy másik történet.)

Az Annapurna nemcsak a Strayt szeretné vászonra vinni, mivel egy hosszabb távú projektben gondolkodnak, amely több adaptációt is felölel. Hogy mi lesz a következő projekt? Ezt nehéz megtippelni, mivel rengeteg indie kiadásáért felelnek az amerikaiak. Az Outer Wilds, a Twelve Minutes és a Journey egyaránt megérhet egy említést, de nem szabad elfeledkezni a What Remains of Edith Finchről és a Gone Home-ról sem.

Rendelj hatalmas kedvezménnyel a Don Pepétől!

Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár