Bajban a S.T.A.L.K.E.R. 2, leégett a fejlesztők irodája

Bajban a S.T.A.L.K.E.R. 2, leégett a fejlesztők irodája

Hiába menekültek a háború elől a S.T.A.L.K.E.R. 2 ukrán fejlesztői, Prágában is utoléri őket a baj.

Napról napra jobban fáj a szívem a S.T.A.L.K.E.R. 2 után! Jó, tudom, picit eltúlzom, ennyire nem drámai a helyzet, de a Shadow of Chernobyl a mai napig a kedvenc videójátékom és már hosszú évek óta tűkön ülve várom a S.T.A.L.K.E.R. 2 megjelenését meg persze az azonnal előrendelt gyűjtői kiadásom is. A játék azonban még várat magára, a fejlesztőcsapatot pedig sorozatos balszerencse sújtja.

Alapból sem volt könnyű nekikezdeni a fejlesztésnek, hiszen a cím tulajdonjoga körül hosszú évekig jogi harcok folytatok, de aztán rendeződtek a kiadó és a cím körüli dolgok, és máris nekiláttak a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztésének. Csakhogy jött az orosz-ukrán konfliktus, az ukrán csapatnak menekülnie kellett hazájából és minden tevékenységüket Prágába kellett átköltöztetniük. Értékes hónapokat veszítettek így, most pedig arról kaptunk híreket, hogy a prágai irodájukkal sincs minden rendben.

Néhány napja tűz ütött ki abban az irodaházban Prágában, amiben a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztői is dolgoznak. Több emeleten van a csapat, melyek közül egyet érintett a tűz, amit valószínűleg egy elektronikai berendezés meghibásodása okozott. Több tucat embert kellett kimenekíteni az épületből, a helyszínre érkező tűzoltók pedig szerencsére idejében megfékezték a lángokat. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban 1,5 millió cseh koronára (kb. 22 millió forint) tehető. Később a fejlesztők Discord csatornájukon erősítették meg a tűzesetet.

„A hír igaz, de szerencsére senki sem sérült meg a tűzben. Csütörtökön tűz ütött ki a prágai irodánkban és bár a lángokat hamar eloltották, az egyik emelet teljesen használhatatlanná vált. További részleteket egyelőre nem tudunk. Köszönjük a biztató szavakat és az aggódó kérdéseket is. Nincs olyan anomália, még egy 'Burner' (a játék egyik anomáliája, ami lángra lobbant bármit - a szerk.) sem, ami meggátolna minket a célunk elérésében. Éltünk már át rosszabbakat is." - írták Discordon.

A S.T.A.L.K.E.R. 2-t legutóbb a Gamescomon láthattuk és bár az előzetes, amit kaptunk, lenyűgöző volt, sajnos megjelenési dátummal nem lettünk gazdagabbak, sőt. Az eddig 2023 telére tervezett megjelenést végül 2024 első negyedévére halasztották.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár