Egyre több jel utal arra, hogy bevezetik a 18+-os LEC-t

Egyre több jel utal arra, hogy bevezetik a 18+-os LEC-t

Korábban pletykálták már ezt a tervet, de most újra előkerült, méghozzá az egyik legmegbízhatóbb leakernél.

Az idei év első heteiben röppent fel a pletyka, hogy 2024-től megváltoztatná a Riot Games az LEC-be való bekerülés egyik legfontosabb feltételét, az életkort. Azóta eltelt több mint fél év, de most ismét előkerült ez a mindenképpen fontos terv, ami alapjaiban változtatná meg az utánpótlás-nevelést. LEC Wooloo szerint jövőre csak és kizárólag azok csatlakozhatnak az EMEA-régió topligájához, akik betöltötték a 18. életévüket. Ez első ránézésre nem tűnik túl nagy hatású módosításnak, de pont most igen aktuális, amikor az egyik legnagyobb reménységnek kikiáltott, friss EMEA-győztes emiatt maradhat le a '24-es debütálásáról a nagyok között.

Ezeket olvastad már?

Caliste nem boldog

A Karmine Corp frissen megkoronázott lövésze legkorábban 2025-ben csatlakozhat az LEC-hez, ha Maximilian Schmidt és csapata tényleg elfogadja a javaslatot. A 17 éves francia csodagyereken kívül más nincs jelenleg "veszélyben", a potenciális érkezők mindegyike legálisan vásárolhat már alkoholt az EMEA-ban. Ha már alkohol, érdemes itt kitérni azokra a lehetséges szponzorokra, akik előtt megnyílhatnak a kapuk a belépési korhatár megemelésével:

  • dohánytermékek (ez messze a legrizikósabb terület)
  • alkohol (itt már van követhető példa, CS:GO-ban már évek óta lehetőség van arra, hogy sör, sőt akár komolyabb alkoholtartalmú italok megjelenjenek adásban)
  • kripto és az NFT-k (az FTX csődje, valamint a nagy hype letörése miatt érzékeny terület, de elméletileg itt sincs akadály)
  • szerencsejáték (CS:GO-ban, Dota 2-ben és még ezer másik videójátékban működik, ezért a LoL-ban is lehet rá számítani)
  • könnyűdrogok (a dekriminalizálás folyamata már több helyen elindult, de mivel az EMEA tagországainak nincs egységes álláspontja, ezért ezt egyelőre még ne keressétek)
  • egyéb "18+-os tartalmak" (eddig sem volt túl sok közük az esporthoz, ezután is várhatóan így lesz)

A Riot Games egyelőre nem jelentett be semmit, de Wooloo forrásai alapján szinte készpénznek lehet venni a pletykákat.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.