Spielberg hatalmas adományával tovább kitarthatnak a hollywoodi sztrájkolók

Spielberg hatalmas adományával tovább kitarthatnak a hollywoodi sztrájkolók

Nagy szüksége is van rá az írók és színészek szövetségének.

Steven Spielberg nem csak az elkészített filmjeivel tette le a névjegyét a legnagyobbak között, nagylelkűségével is belopta már magát az emberek szívébe. Ennek egy újabb példája, hogy feleségével, Kate Capshaw-val 1,5 millió dollárt adományozott a sztrájkoló írók és színészek, valamint a munkabeszüntetések által érintettek támogatására.

Ezeket olvastad már?

Megviseli Hollywoodot a sztrájk, hiszen rengeteg filmnek a forgatását kellett leállítani, illetve már elkészült vagy tervben lévő alkotást is elhalasztottak. A több még két hónapja tartó demonstráció senkinek sem kedvez, és időközben a befolyt összegeket a szórakoztatóipari közösségi alap és a SAG-AFTRA Alapítvány sürgősségi pénzügyi segélyprogramja között osztották szét. Mindkettő esetben arra törekedtek, hogy a sztrájkok közepette a szórakoztatóiparban dolgozóknak biztosítsa az alapvető megélhetését. Szeptember 8-ig több, mint 6,5 millió dollárt osztott ki a 3100-nál is több filmes és televíziós munkatársnak. A SAG-AFTRA Alapítvány pedig eddig 2,5 milliós pénzügyi támogatással segítette ezeket az embereket.

Spielberg és Capshaw pedig jelentős összeggel támogatták a mozgalmat, de nem az elsők a sorban, akik adományoztak az Entertainment Community Fundnak. Előttük már olyan A-listás alkotók is segítettek, mint Shonda Rhimes és Seth MacFarlane. A SAG-AFTRA Alapítványnak többek között George és Amal Clooney, Luciana és Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Hugh Jackman és Deborra-Lee Furness, Dwayne Johnson, Nicole Kidman, Jennifer Lopez és Ben Affleck, Ryan Reynolds és Blake Lively, Julia Roberts, Arnold Schwarzenegger, Meryl Streep és Oprah Winfrey is küldtek már pénzt.

Az írók 133, míg a színészek 60 napja sztrájkolnak (szeptember 12-éhez viszonyítva) és a legszomorúbb az egészben, hogy legutóbb a SAG-AFTRA augusztus 22-én ült le tárgyalni a Film- és Televíziós Producerek Szövetségével, hogy megállapodjanak az új szerződésről, de mind hiába. Az írók céhe szeptember 8-i levelében közölte a tagokkal, hogy az AMPTP több vállalatának vezetője is kifejezte hajlandóságát a tárgyalások folytatására, bár egyes hírek szerint az AMPTP szóvivője később ezt az állítást határozottan visszautasította. Egyelőre tehát nem tudni, hogy meddig tart és mi lesz a végeredménye a sztrájknak, de Hollywood már sosem lesz ugyanolyan ezt követően.

Kövess Minket!



Gamer szótár