Annyi negatív kritikát kapott az NBA 2K24, mint 100 másik játék

Annyi negatív kritikát kapott az NBA 2K24, mint 100 másik játék

Ha tudná szegény Kobe Bryant, hogy mihez használták fel az örökségét.

Néhány napja jelent csak meg az NBA 2K-sorozat legújabb epizódja, de máris olyan negatív csúcsokat dönt a játék, amire eddig csak az Overwatch 2 volt képes. Jelenleg az NBA 2K24 a Steam valaha volt második (!) arányaiban legtöbb negatív értékeléssel megdobált címe, ami mutatja, hogy a játékosok igenis szeretnék megkapni ugyanazt az élményt, mint konzolos társaik.

Ezeket olvastad már?

De miért kap ennyi negatív kritikát a PC-s NBA 2K24?

Az első és legfontosabb ok, hogy a programozók egyszerűen vagy nem voltak képesek rá, vagy nem akarták, vagy a producerek döntöttek úgy, hogy nem kerül be az asztali számítógépes változatba a next-gen frissítés. Elavult animációs megoldások, végletekig túlhasznált játékmenetben megtalálható fogások és még lehetne sorolni. Egyszerűen tényleg nem jó ránézni a PC-s verzióra, nem úgy a PS5-ösre! (Hamarosan megjelenik majd az oldalunkon a kritika, ugyanis került hozzám egy tesztpéldány, amit alaposan megpörgettem a PS5-ön.)

A next-gen hiányán túl megemlítik a visszajelzések, hogy a crossplay funkciók nem a legacélosabbak, a MyCareer-játékmódot teljesen kiüresedett, a valódi, tényleg előremutató fejlesztések száma egy kézen megszámlálható, valamint még a cheaterek is rontják a játékélményt. Az biztos, hogy a 2K-nél el kell majd gondolkodni, hogy nagyjából 20 000 forintért milyen alkotás kerül ki a csapat kezei alól. Lehet eljön majd az a pont, amikor egyszerűen nem éri majd meg PC-re fejleszteni nekik kosaras játékokat, ekkor támadhat fel akár hamvaiból az NBA Live-sorozat, ami egyelőre hibernáció állapotában vegetál valahol az éterben.

Kövess Minket!



Gamer szótár