Véletlen megmutatta az egyik legnagyobb streamer, hogy mennyit keres az adásaival

Véletlen megmutatta az egyik legnagyobb streamer, hogy mennyit keres az adásaival

Nem csak Rák úr szereti a pénzt.

A Twitch streamingplatformján megtalálható tartalomgyártók közül csak nagyon kevesen tudnak jelentőst vagyont felhalmozni azzal, hogy nem csinálnak mást, mint a nézőiknek készítik az élő videókat. Ebbe a kiváltságos csapatba tartozik Mizkif, aki Ice Poseidon egyik operatőreként kezdte pályafutását, majd szép lassan kapaszkodott egyre magasabbra. Jelenleg már a top 100 legnagyobb streamer közé tartozik, adásait átlagosan 20 000-n követik a világ legnagyobb erre szakosodott felületén. A népszerű videós legutóbbi adásában véletlen megmutatta a közönségnek, hogy egyetlen hét alatt mekkora bevételt jelent számára az, amit csak és kizárólag a feliratkozásokból, cheerekből és más olyan támogatási formákból gyűjt össze, amit közvetlen a Twitch fizet ki neki.

Ezeket olvastad már?

Sok a sub = sok a pénz

Bizonyára nem okoz számodra meglepetést, hogy kifejezetten magas életszínvonalat lehet fenntartani, ha bekerülsz a legnagyobb nevek közé. Mizkif egyetlen hét alatt 13 168 dollárt és 32 centet keresett azzal, hogy többnyire beszélget a nézőivel. Ez azt jelenti, hogy közel 5 millió forint landol a számláján hét napnyi tartalomgyártás után, vagyis havonta nagyjából 20-22 millió forintot keres csak ilyen formában az internetes sztár.

Ehhez még hozzá kell adni az egyéb bevételi forrásokból származó összegeket, mint a szponzori szerződések és az egyéb donációk. Összességében megállapítható, hogy Mizkif egyetlen év alatt többet tesz zsebre, mint amennyit nézőinek jelentős hányada egész életében nem keres meg.

Kövess Minket!



Gamer szótár