Streamelésből akarsz megélni? Itt a Twitch alternatívája!

Streamelésből akarsz megélni? Itt a Twitch alternatívája!

A Twitch egyik nagy vetélytársaként próbálja meggyőzni a tartalomgyártókat a Kick, hogy inkább náluk pörgessék az adásokat.

Az élő videózás műfaja már több mint egy évtizede meghatározza a tartalomfogyasztást. A televízió helyett a legtöbben már inkább a streamingszolgáltatásokat és/vagy a klasszikus élőzést választják azért, hogy kikapcsolódjanak munka előtt, munka alatt vagy épp munka után. A gaming világban egyeduralkodónak számít a mai napig a Twitch, ami elképesztő megtekintett óraszámot tud felmutatni köszönhetően annak, hogy több tízezer aktív közvetítője van. Az elmúlt években többen megpróbálták megdönteni a "basáskodó" cég uralkodását, de ez nem jött össze. A Mixer elbukott, a Trovo még mindig keresi a szalmaszálakat, amibe kapaszkodhat, a Facebook és a YouTube meg sosem tudta igazán megmozgatni a közönséget. Most itt van a Kick, ami egy az egyben lemásolta a Twitch kinézetét, azonban teljesen más üzleti modellel édesgeti magához a streamereket.

Ezeket olvastad már?

Kick Creator Incentive Program

A konkurencia legújabb ötlete, hogy bizonyos feltételeket teljesítőknek alapbérezést adnak minden eltelt óráért, amíg élőben gyártják a műsort. De hogy lehet bekerülni ebbe a körbe?

  • Az elmúlt 30 napban rendelkezz átlagosan 126 nézővel
  • Havonta átlagosan legalább 239 feliratkozóval büszkélkedj
  • Havonta legalább 337 egyedi chatelőd legyen
  • Egy hónapban legalább 89 órát streamelj

Nem teljesíthetetlen mérföldkövek ezek, azonban annyira kicsi még a népszerűsége a Kicknek, hogy csak kevesen csatlakozhatnak a KCIP-hez. Ez egyelőre csak az első fázis, október 1-jén jön a következő, majd november 1-jén a harmadik. Ha nem lenne elég az, hogy a nagyobbak még óradíjért is dolgoznak, akkor ott van a 95/5-ös bevételi elosztás, ami a Kick talán legnagyobb vonzerejének számít. Az összes feliratkozásból származó bevétel mindössze 5%-át tartja meg a platform magának 95%-ot megkap a streamer. Érdemes lesz odafigyelni a jövőben arra, hogy Amouranth után hányan döntenek még úgy a legnagyobbak közül, hogy a Twitchet feladják a riválisért.

Kövess Minket!



Gamer szótár