Rákkeltő iPhone-okra figyelmeztetnek, a kereskedést is beszüntették

Rákkeltő iPhone-okra figyelmeztetnek, a kereskedést is beszüntették

Pánikra azonban semmi ok, van megoldás a problémára.

Franciaországból érkezett a hír, hogy a legfrissebb vizsgálatok megállapították, az Apple iPhone 12 mobiltelefonok túl nagy elektromágneses sugárzást bocsátanak ki. A tesztekért felelős ügynökség javaslatára azonnali hatállyal beszüntették a készülék forgalmazását, valamint jelezték a gyártónak, hogy azonnali frissítésre van szükség, különben visszahívást követelnek az összes érintett mobilra.

Ezeket olvastad már?

De mi ez az egész SAR?

Az Európai Unió megállapított egy határértéket a SAR, azaz specifikus sugárzási rátára vonatkozóan. Az ilyen mérésekkel foglalkozó francia ügynökség mérései alapján ezt a meghatározott SAR-értéket haladják meg több mint 40%-kal (!) az iPhone 12-es modellek (4 W/kg helyett 5,74 W/kg), amelyek így bizonyítottan ártalmasak az egészségre. Jean-Noel Barrot digitális miniszter (tényleg létezik ez a pozíció) értesítette a többi EU-s tagországot, ami egy "hólabda-effektet" indíthat el, vagyis más nemzetek is betilthatják az iPhone 12-vel történő kereskedést.

Az Apple álláspontja szerint más vizsgálatok cáfolják az francia ügynökség által mért eredményeket, vagyis egyelőre egy patthelyzet alakult ki az ügyben. Mindeközben iPhone 15 lázban ég a fél világ, ugyanis pont az ügynökség által közzétett SAR-méréshez fűződő eredményekkel egy napon mutatta be az amerikai cég legújabb termékét, aminek Pro változata már egy valódi kézikonzolként is funckionálhat. Az A17-es chip a leggyorsabb lesz, amit okostelefonba építettek, így bátran lehet majd tölteni a leghardverigényesebb videójátékokat a hamarosan előrendelhető kütyükre.

Kövess Minket!



Gamer szótár