Két idei film is bekerült minden idők 20 legtöbb bevételét hozó filmjei közé!

Két idei film is bekerült minden idők 20 legtöbb bevételét hozó filmjei közé!

Ezek közül az egyik animációs, a másik pedig egy gyerekjátékról mintázott alkotás.

Az 1990-es esztendőkben még csak 3 film érte el a milliárdos álomhatárt a bevételek tekintetében, de azóta számtalan alkotásnak sikerült már ezt megvalósítania, de ez a lista továbbra is csak egy ábránd sok alkotó számára, még hollywoodi mércével is mérve. Meglepő lehet, hogy minden idők 20 legnagyobb bevételt hozó filmjei közé kettő is felkerült 2023-ból, pedig előre láthatóan erre vajmi kevés esély volt az idei felhozatalt és a válságot látva, mindenesetre kellemes meglepetésként szolgált, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült bekerülniük ebbe a nívós társaságba. Az egyik produkció közülük egy nem hétköznapi jelenséget hozott össze, amiről még Christopher Nolan elismerően nyilatkozott.

Ezeket olvastad már?

Van viszont egy rendező, aki elképesztően rá tud érezni arra, hogy mivel lehet a legszélesebb körben bevonzani a nézőket a nagyvásznak elé, hiszen több olyan filmet is letett már az asztalra, ami benne van a top 5-ben is. James Cameron munkásságáról ódákat lehetne zengeni, és bár lehet, hogy nem mindenki szereti azt, amit csinál, de kétségkívül a filmtörténelem egyik legnagyobb és legikonikusabb alakjává vált az évtizedek során. Ezeket a statisztikákat természetesen torzítják az emelkedő jegyárak és a népesség növekedése. Az inflációt figyelembe véve például az 1939-ben bemutatott Elfújta a szél 390 millió dolláros bevétele mostani értéken 8,2 milliárdot érne, ami még a mostani eredményeket figyelembe véve is észbontó szám.

Minden idők legtöbb bevételt hozó filmjeinek listáján találunk néhány rendkívül élvezetes filmet, és olyanokat is, amelyeken csak a fejünket rázva csodálkozhatunk rá a világ mozilátogatóira. Kattints a képre a lista megtekintéséhez:


20. Jurassic World: Bukott birodalom (2018) $1,310,466,296

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár