One Piece - Top 5 különbség az anime és a Netflixes széria között

One Piece - Top 5 különbség az anime és a Netflixes széria között

Kicsit merüljünk el a manga és az anime világába. 

Nem számítottunk rá, hogy az élő szereplős One Piece működni fog. De minden valószínűséget félretéve, a nyolc részes sorozat letarolta a Netflix nézettségi adatait. Sőt azóta az egész csak tovább dagad, hiszen a kritikusok és persze az anime fanok is szinte egyöntetűen dicsérik az epizódokat. Pedig jócskán voltak változások, hiszen majdnem 50 anime részt kellett ebbe az egyetlen szezonba sűríteni. De lássuk mi az, amiben igazán eltér a Netflixes verzió az eredetitől.

Luffy papucsa

Annak érdekében hogy Luffy szabadon tudjon mozogni, hogy szabadon tudja használni a Gum-Gum gyümölcs erejét, laza ruhákat visel. A piros felső és a rövidnadrág nem szakad el, amikor megnyúlik a keze vagy a lába. Ezt pedig tök jól emelték át, egyetlen kivétellel. Luffy lábáról soha nem szakad le a papucs a mangában. Teljesen mindegy, hogy Arabasta sivatagán vagy a Drum Island havas hegyein át vezet az út, a lábbeli mindig marad. Erre a különbségre persze megvan a magyarázat, amit Emily Rudd, Nami megszemélyesítője mondott el nekünk még hónapokkal ezelőtt. Egyszerűen nem biztonságos. Amikor egy-egy harcjelenetet kell felvenni, akkor a papucs veszélyfaktor, azt pedig nem engedhetik meg maguknak, hogy sérülés miatt álljon a forgatás.

Gol D. Roger kivégzése

Az animében és a mangában Roger kivégzése az egyik legfontosabb pillanat. De itt sok olyan változás volt, ami kicsit furának hat, ha kicsit jobban megnézi az ember. A legfontosabb talán, a wanted poszter. Ezen az szerepel, hogy "Gold Roger". Pedig a kalózkirály neve Gol D. Roger. Mindig van ott egy szóköz, sőt néha még egy pont is, ha valamikor papíron látjuk. Ez az elem nagyon fontos, hiszen a D betű központi elem. Nemhiába van ott Monkey D. Luffy-nál is. De ezzel még nincs vége a különbségeknek ebben a jelenetben. Garp alapból nem mond beszédet és a bámészkodók között több fontos szereplő is megbújik, nem csak Shanks, Mihawk vagy Dragon. Alapból ott van még Doflamingo, Gecko Moria és Crocodile is.

Luffy egy ütéssel kiüti a szörnyet

Az élőszereplős változat kijavítja az anime egyik legnagyobb hibáját. Itt nincsenek fillerek, nincsenek felesleges részek, a sztori pörög, mert nincs idő várni. De néha az egész kontraproduktív. Például amikor Luffy elindul, hogy ő legyen a Kalózkirály, akkor nagyon kevés időt töltünk vele a kis csónakban a tengeren. Pedig van egy fontos pillanat, amikor kiüti a tengeri kígyót, ami leharapta Shanks egyik kezét.

Koby a legfőbb mellékszereplő

Először is le kell szögeznem, hogy szerintem jó volt, hogy Koby több időt kapott, de az animében messze nem volt ilyen erős a szerepe. Ugyan Garp tényleg a szárnyai alá veszi őt és Helmepót, de a két kadéttal Water 7-ig kb. nem is találkozunk. Akkor pedig már teljesen máshogy néz ki a dolog.

Kaya és Usopp csókjelenete

Eichiro Oda egy igazi zseni, ha a One Piece történetéről van szó. Már 25 évvel ezelőtt is rakott be olyan jeleneteket, aminek az értelmét csak kb. az utóbbi években értettük meg. De van egy fontos pont, amit már számtalanszor elmondott, hogy nem kerül be a kánonba. Luffy és a legénység nem kerül romantikus kapcsolatba senkivel. Az lehet, hogy Sanji minden nőbe szerelmes és Boa Hancock Luffy felesége akar lenni, de ennél soha nem mentünk tovább. Ezért, amikor Usopp és Kaya között elcsattant egy csók, egy olyan dolgot tört meg a Netflix, ami soha nem kerül majd a manga lapjaira.

Persze ez még nem minden. A listát lehetne folytatni, de sok különbség leginkább abból fakad, hogy ennyi részt nagyon nehéz belegyömöszölni egy évadba. Valami úgy is kimarad, valamit máshogy ábrázolnak és lesz olyan is, amit gyakorlatilag lehetetlen megvalósítani élő szereplőkkel.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár