Csalással és bundázással vádolják a játékost, aki a MOUZt is megverte egy online kvalin

Csalással és bundázással vádolják a játékost, aki a MOUZt is megverte egy online kvalin

Bárcsak bizonyítékok prezentálásában is olyan erős lenne a tier 3, mint vagdalózásban.

A múlthéten tartották az őszi BLAST Premier Showdown egyik selejtezőjét, a Pelaajat Nordic Masters Fallt. Ezen többek között olyan csapatok vettek részt, mint a MOUZ, a JANO, a HAVU vagy az Ecstatic. Tehát torzsiéknak elég jó esélyük volt arra, hogy idén először kijussanak a Showdownra és végre egy BLAST versenyen is játszhassanak. Azonban ez az esély gyorsan elillant, hiszen megverte őket két HLTV top 50-en kívül eső ötös: a 4160lsk és a Victory Zigzag nevű európai mixek Bo1-ekben meglepően jónak tűntek torzsiék ellen.

Az említett csapatok a MOUZ legyőzése után egészen a torna döntőjéig meneteltek, ahol végül a Victory Zigzag győzedelmeskedett, vagyis ők mehetnek majd a Showdownra. Viszont a meccs végeztével nem volt maradéktalan az öröm. Ugyanis a 4160lsk egyik játékosa, robiin, azt állította, hogy joelnek nem is lett volna szabad indulnia ezen a tornán, mert szerinte a svéd korábban bundázott és lehet csalt is. Előbbi miatt a CCT-versenyeket rendező GRID eltiltotta joelt, továbbá a korábbi orgja, a GODSENT, a kispadra tette őt. Minderre még májusban került sor és akkoriban sokan nem is értették, hogy mi történhetett, mert messze a legjobb játékosuk volt és egyik napról a másikra került ki a kezdőből.

Ezeket olvastad már?

Bizonyíték azonban nincs, így nehéz megmondani, hogy ezen a selejtezőn bármi rosszat is tett volna joel. Egyedül azzal lehet vitatkozni, hogyha ténylegesen eltiltotta őt egy rendezvényszervező, akkor arról miért nem tudott egy másik és miért nem indokolták az eltiltás ignorálását. Ami viszont kétségtelen, hogy toronymagasan ő volt a legjobb játékos a kvalin.

A Victory Zigzag által játszott 7 pályán joel 1,48-as HLTV-rating átlagot ért el, amivel senki sem tudott versenyezni. Még a vele egy csapatban játszó második legjobb, mertz, is több mint egy tizeddel alatta volt. Ha megvizsgáljuk a részletes statisztikáit, látható, hogy valóban érdekes számokat hozott össze. Főleg a DPR-e és a KPR-e tűnik rendkívülinek a korához és a tapasztalatához képest. De ettől még nem szabad azt mondani, hogy csalt volna. Éppen ezért sokan robiint is kritizálják, hiszen a vádakon túl az emberek fantáziájára bízott mindent és egyetlen bizonyítékkal nem állt elő.

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!



Gamer szótár