Elhunyt rajongója előtt tiszteleg a Starfield, aki nem érhette meg a játék megjelenését

Elhunyt rajongója előtt tiszteleg a Starfield, aki nem érhette meg a játék megjelenését

A tragikus sorsú rajongó emléke örökké él a Starfieldben.

A Starfield jött, látott és győzött, ám a rengeteg rekord és fantasztikus mérföldkő mögött sajnos húzódik egy szomorú, tragikus történet is. Még tavasszal a rajongók egy közösségi médiakampányt indítottak, hogy meggyőzzék a Bethesdát arról, hogy a játékban emlékezzenek meg egy társukról, aki sajnos elvesztette a rákbetegséggel vívott harcát, mielőtt játszhatott volna a játékkal. Amikor az év elején megkapta jelenlegi megjelenési dátumát a játék, Alex Hay megosztotta a Redditen, hogy letört, amikor megtudta, hogy a Starfieldet elhalasztották az eredeti, 2022. november 11-i megjelenési dátumról, mert ez azt jelentette, hogy valószínűleg nem tud majd játszani vele, mivel azt megelőzően hagyta abba a gyógykezelést. Nem sokkal később érkezett a hír, hogy a mindössze 35 éves férfi elhunyt.

A közösség szerette volna, ha a Bethesda valamilyen módon megemlékezhetne róla a játékon belül is. Akár egy NPC vagy csak egy kisebb tábla formájában is, a lényeg, hogy a Bethesda-rajongó Alex örökre részese lehessen a vágyott játéknak. Ez egyébként nem az első ilyen eset lenne, a Fallout 4 Evan nevű karaktere is így került be a játékba.

Ezeket olvastad már?

Nos, szerencsére eljutott a hír a Bethesdáig is, akik nem hagytak ki egy ekkora ziccert és teljesítették a rajongók kérését. Az alábbi üzenetet helyezték el a játékban, hogy megemlékezzenek a tragikus sorsú férfiról.

„Minden barátomnak és felfedezőtársaknak, én mindig veletek leszek, kint a végtelen űrben. Szeretettel, Alex Hay” – olvasható a rövid jegyzetben, amely egy padon található a The Eye-nál. Meg kell jegyezni, hogy ez egy szép gesztus volt a Bethesda részéről, nekik nem került semmibe, de mégis rengeteget jelent Hay hozzátartozói és a játékosok számára.

Kövess Minket!



Gamer szótár