Kikelt magából a Daredevil showrunnere a reboot miatt, mert átverte őket a Disney

Kikelt magából a Daredevil showrunnere a reboot miatt, mert átverte őket a Disney

A Daredevil korábbi showrunnerje az interneten ostorozta a Marvel stúdiót és a Disney-t a Charlie Cox és Vincent D'Onofrio főszereplésével készülő reboot sorozat miatt.

2015-ben kapott egy saját sorozatot a Netflixen a Fenegyerek, azonban a Daredevil címen futó szériát három szezon után levették a képernyőről. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a karakter végleg eltűnik a süllyesztőben, de aztán jött a hír 2022 májusában, hogy rebootolják a történetet Daredevil: Born Again címmel, viszont a Netflix helyett a Disney+-on lesz elérhető Matt Murdock új kalandja.

Ezeket olvastad már?

Az egészben az a legmegdöbbentőbb, hogy a legnagyobb nevek mind visszatérnek az új sorozatba, tehát biztosan találkozhatunk majd a Cox, D'Onofrio és Jon Bernthal (A megtorló – The Punisher) trióval. A rajongók azonban egy kicsit emiatt összezavarodtak, ezért jogos a kérdés, hogy most akkor egy teljes értékű rebootról vagy folytatásról van-e szó.

Bár a Marvel Studios nem nevezte kifejezetten rebootnak az új alkotást, mégis az olyan dolgok, mint Vanessa Fisk újracastingolása, Kingpin (Vezér/Aduász) eredettörténetének újraalkotása, valamint Foggy Nelson és Karen Page kihagyása arra utalnak, hogy ez egy teljesen új történet lesz. A Netflixes Daredevil 1. évadának showrunnerje, Steven McKnight természetesen reagált erre a hírre és nem hagyta szó nélkül, hogy milyen nevetséges módon kukázták a korábbi szériát:

„És nem csak a Daredevilt törölték, miután a stáb teljes fizetésemelést és üdülési/szabadságpénzt kapott..... A Disney+ rebootja visszatért az első évadot érintő szerződés feltételeihez. Ez egy k*b*sz*tt átverés. Kíváncsi vagyok, hogy Steven DeKnight tudja-e ezt!”

McKnight egy régi, a stúdiót érintő átverésnek titulálja ezt a húzást:

„Ez egy régi Disney átverés. Minimálisan átneveznek egy sorozatot, hogy a szerződési feltételeket visszaállítsák az első évadra. Az összes céhnek/szövetségnek oda kéne figyelnie erre és szét kell zúzni az ilyet!”

Mindeközben, ha a Born Again a Netflixes Daredevil negyedik évada lenne, a Színházi Dolgozók Nemzetközi Szövetsége nem állítaná vissza a szerződési feltételeket, és kedvezőbb feltételek mellett forgathatnának a stábtagok, miután egy újabb évadról van szó. A Disney Channel korábbi gyermekszínésze, Joey Bragg (Liv & Maddie) nemrég egy hasonló helyzetről beszélt a médiában, mint ami McKnight szemét is szúrja. Elmagyarázta, hogy a cégnek az első három évad alatt nem kellett kifizetnie még a minimálbér 100%-át sem a színészeknek. A negyedik évadban a Disney újraindította a sorozatot Liv & Maddie: Cali Style néven, kihasználva ezt a kiskaput, hogy továbbra is kevesebb pénzt fizessen a tehetségeknek.

Más Disney-sorozatoknál is megfigyelhető ez a jelenség, hiszen a The Suite Life of Zack & Cody (The Suite Life on Deck) és a Hannah Montana (Hannah Montana Forever) esetében is átnevezték a negyedik évadokat, alighanem ugyanezen célból.

Kövess Minket!



Gamer szótár