7 MCU film premierdátumát is megváltoztatta a Disney

7 MCU film premierdátumát is megváltoztatta a Disney

Két szempont miatt döntött úgy a Marvel és a Disney, hogy a következő fázisok filmjeit, egy kivételével, csak később mutatják be.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Marvel-moziuniverzuma, amely jelenleg a multiverzum kibontásáról szól, a tervezettnél kicsit tovább fog tartani, mivel az 5. és 6. fázisban bemutatandó filmek közül jó néhány új premierdátumot kapott. Az 5. fázis végül idén elindult, bár az eddig feltűnt két főgonoszt alakító színészek (Jonathan Majors és Tenoch Huert) bírósági ügyei miatt koránt sem lehet boldog a forgalmazó, de egy másik dolog miatt is szükség volt ezekre a módosításokra.

A Disney frissített ütemterve szerint hét film is új premierdátumot kapott. A cég szerint ennek ellenére nincs ok az aggodalomra, mindössze annyiról van szó, hogy meghallották végre a rajongók és kritikusok visszajelzéseit, miszerint túl sok filmet küldtek a moziba túl rövid idő alatt a negyedik fázisban. Az alábbi felsorolásban látható változtatások, bár viszonylag csekélyek, mégis segíthetnek abban, hogy kevésbé érződjön zsúfoltnak a következő fázis.

  • Deadpool 3: 2024. november 8. -> 2024. május 3.
  • Captain America: Brave New World: 2024. május 3. -> 2024. július 24.
  • Thunderbolts: 2024. július 26. -> 2024. december 20.
  • Blade: 2024. szeptember 6. -> 2025. február 14.
  • Fantastic Four: 2025. február 14. -> 2025. május 2.
  • Avengers: The Kang Dynasty: 2025. május 2. -> 2026. május 1.
  • Avengers: Secret Wars: 2026. május 1. -> 2027. május 7.

A másik nehezítő tényező a folyamatban lévő Writers Guild of America sztrájkra, ezért nem csoda, hogy a következő projekteknek több időre lesz majd szükségük a gyártást illetően, különösen, ha a forgatókönyvekről van szó. Ha végül megállapodnak majd a felek, a Marvel Studios azt szeretné, hogy minden projekt a megfelelő tempóban haladhasson majd a maga útján. Arról egyébként még nincsen információ, hogy az 5. és 6. fázisra tervezett MCU-sorozatok premierdátumai módosulnak-e majd.

Kövess Minket!



Gamer szótár