Az MCU első embere mesélt a Marvel-filmek ötödik fázisáról

Az MCU első embere mesélt a Marvel-filmek ötödik fázisáról

Az elmondásai alapján ismét lehet fény az MCU alagút végén, de azért várjuk ki a végét.

A Bosszúállók: Végjáték után egy egyre több rajongó érzi úgy, hogy rossz úton jár az MCU és már közel sem sikerül azt a színvonalat hozni a filmekkel, mint amit előtte azért megszokhattak. Valljuk be, ebben azért van igazság, hiszen például a negyedik fázist lehet jobb, ha elfelejtjük és tiszta lappal próbálunk beülni a filmekre. Úgy tűnik, nagyjából valami hasonlót szeretne a Marvel is, ezért elsőként A Hangya és a Darázs: Kvantumániát küldték a mozikba, amelyről mi is megírtuk már a kritikánkat.

Az első visszajelzések alapján viszont Scott Lang kalandja korántsem váltotta meg a világot és nem csak a harmadik fázis alkotásaihoz nem tudott felérni, de gyakorlatilag egy kólával elmegy szintű kétórás kvantum Star Wars beütésű csihi-puhit kapunk, ami azért egy cseppet elszomorító. Ráadásul erre rátesz egy lapáttal, hogy lassan teljesen összekutyulódnak a történetszálak a multiverzum sagaban és egyre inkább vakarjuk a fejünket merre is tart a franchise.

Pedig a Marvel már igyekszik maga mögött hagyni a múltat és ráhangolódna az ötödik fejezetre, ennek első ékes példája A Hangya harmadik felvonása, melyben bemutatják az új gonosztevőt, Kanget is, akit Jonathan Majors alakít. Kevin Feige egy exkluzív interjúra során igyekezett egy kicsit jobban felcsigázni a rajongókat és érdekes részleteket közölt a Marvel filmes univerzumának jövőjéről.

Kezdjük ott, hogy a legnagyobb örömet a Pókember 4. részével szolgáltatta Feige – bár a Nincs hazaút sikerét látva ez nem volt azért akkora meglepetés –, még ha burkoltan is fogalmazott. Azt viszont nem erősítette ő sem meg, hogy például Tom Holland visszatér-e a következő felvonásra.

„Azt azért elmondhatom, hogy a sztori már megvan hozzá. Szuper ötleteink vannak, de az írók csak most láttak neki a forgatókönyvnek.”

Az interjú során beszélt még a Deadpool harmadik részéről is:

„Ez lesz az első R-besorolású filmünk. Az pedig elképesztő dolog, hogy Hugh visszatér [Loganként].”

A Blade sem maradhatott ki a kérdések közül, pedig ne felejtsük el sok probléma merült fel az új vámpírvadász mozi kapcsán, hiszen dobbantott az eredeti rendező, a főszereplőt is nehezen tudták csak megtartani és a forgatókönyvet is teljesen az elejéről kellett kezdeniük. Most viszont úgy tűnik révbe ér a projekt:

„Jól halad a Penge. Yann, a rendezőnk leutazott Atlantába, most is ott van. A kamerák nagyjából 10 hét múlva kezdenek el forogni.”

Természetesen az MCU-hoz nem rég csatlakozó Harrison Fordról is megosztott néhány bennfentes információt, bár azt már tudtuk, hogy ő lesz a tavaly elhunyt William Hurt után Thaddeus 'Thunderbolt' Ross a Thunderboltsban:

„Viszonylag hamar nekilátunk a forgatásnak. Hihetetlen, hogy velünk lesz Harrison Ford és vállalta ezt a szerepet. Fáradhatatlan és szinte sosem pihen. Ez minden bizonnyal nagyobb szerepet is jelent Thaddeus Ross számára. Ő lesz az Egyesült Államok elnöke a filmben. Harrison esetében pedig szerintem mindenki Az elnök különgépéből vagy a Végveszélybenből azokra a jelenetekre gondol, amikben szembeszegül az elnökkel. Ehhez hasonló lesz a Ross elnök és Sam Wilson közötti kapcsolat is. Közös történelmük van, de ebben a filmben láthatjuk majd, hogy milyen hihetetlenül jó Amerika Kapitány és az Egyesült Államok elnöke közötti dinamika.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!