Újabb Marvel sztárt vádolnak szexuális zaklatással

Újabb Marvel sztárt vádolnak szexuális zaklatással

Jonathan Majors ügye még le sem zárult, de már itt az újabb botrány.

A Marvel Cinematic Universe legújabb fázisa eddig nem úgy alakul, ahogy azt a Disney elképzelte. A sorozatok sok kritikát kapnak és a Nielsen adatok alapján a nézettségük sem alakul túl fényesen. A filmek közül van olyan, amikor sikerül betalálni, erre tökéletes példa a Galaxis Őrzőinek harmadik felvonása. De persze hatalmas bukták is befigyelnek, mint a Kvantummánia. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor pár hónappal ezelőtt még Jonathan Majors is börtönbe került szexuális zaklatás vádja miatt. A sor pedig nem ért véget, hiszen nemrég a Wakanda Forever Namorját alakító Tenoch Huerta is hasonló vádakat kapott.

Az esetről Maria Elena Rios, egy mexikói zenész és aktivista szólalt meg. Szerinte Huerta egy "erőszakos szexuális ragadozó", aki többször is visszaélt a helyzetével a múltban. Riost arról kérdezték, hogy miért várt eddig azzal, hogy elmondja a történeteket.

"Nagyon nehéz beszélni az érzelmi zsarolásról és a hatalommal való visszaélésről, amit egy olyan szexuális ragadozó követ el, mint Tenoch Huerta, akit annyian tisztelnek a szerepei miatt. Sokan tették fel a kérdést, hogy miért nem beszéltem már hamarabb. Egy olyan országban élek, ahol egy nőnek nehezen hisznek az ilyen esetekben. És nem, nem akarok híres lenni. Illetve pénzre sincs szükségem, tudom mit jelent a munka."

Rios elmondása szerint segítséget kért egy mexikói anti-rasszista szervezettől, akik inkább azt javasolták neki, hogy ne hozakodjon elő a vádakkal.

"Amikor otthagytam őket, akkor elmondtam nekik, hogy egy erőszakos szexuális ragadozót védenek, mégsem tettek semmit. Sőt, után több koncertemen is ott voltak, hogy 'beszéljenek' velem a történtekről. Nem akartak mást csak megóvni Huertát a botránytól".

Mielőtt letartóztatták, Jonathan Majors az MCU egyik olyan színésze volt, aki fontos szerepet kapott volna az egész sorozatban, mint a történet egyik főgonosza. Azonban a történések miatt a Disney úgy tűnik elgondolkodott azon, hogy kipenderíti a színészt. A gond pedig ismét előjött, hisz a tervek szerint Huerta is nagyobb szeletet kapott volna az MCU tortából, amit most lehet újra kell osztani.

Kövess Minket!



Gamer szótár