Film: "Megrohadt" A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

Mind a kritikusok, mind a nézők lehúzták a legújabb Marvel-filmet.

Már néhány napja nézhető a magyar mozikban is A Hangya és a Darázs: Kvantumánia (Ant-Man and the Wasp: Quantumania), amely a Marvel mozis univerzumának (MCU, Marvel Cinematic Universe) ötödik fázisát hivatalosan elindította. Az első magyar és nemzetközi bevételi adatokra még egyelőre várni kell, de a termek közel teltházzal üzemelnek a legnagyobb hálózatnál, így ki lehet jelenteni, hogy továbbra is van igény a kifejezetten szórakoztatásra építő szuperhősös filmekre. A népszerűség és a minőség azonban nem jár kéz a kézben. A Rotten Tomatoes oldalán "megrohadt", azaz bekerült a "rotten" kategóriába a kritikusi vélemények átlagai alapján. Ezzel a teljesítményével a Kvantumánia jelenleg a második (!) leggyengébb egész estés alkotása a Kevin Feigie vezette csapatnak az Eternals (Örökkévalók) előtt.

Nem csak a kritikusok elégedetlenek

Alig jobb csak a helyzet a másik legnagyobb filmes értékelő oldalon. Az IMDB-n jelenleg az új Hangya 6,6 pontos értékeléssel a középmezőnyben kullog. Ennél magasabb pontszámmal rendelkezik a Thor: Dark World (6,8), de az Eternals (6,3) és a Thor: Love and Thunder (Thor: Szerelem és mennydörgés (6,3)) alulmúlja a nézői visszajelzések alapján Peyton Reed legújabb rendezését. Metascore-on sem értékelik túlságosan Scott Lang legújabb kalandját (39 vélemény alapján 50/100, ami árulkodik arról, hogy valami félrecsúszott a forgatás során. Egyetlen pozitívumként Jonathan Major Kangjét emlegetik, akivel először a Loki első évadában találkozhattatok.

Az új Ant-Man az Egyesült Államokban a mai naptól tekinthető meg nagyvásznon, érdemes lesz figyelni, hogy a hatalmas nézősereg visszajelzései milyen irányban billentik el az IMDB-s pontszámot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te láttad már az új Hangya-filmet?