Hirdetés

A Starfield után a The Elder Scrolls 6 is elkerüli a PlayStationt

A Sony konzoljának tulajdonosai szomorkodhatnak, mert egy újabb grandiózus Bethesda-játékról maradhatnak le.

Hirdetés

A Sony és a Microsoft között továbbra is hevesen dúl a konzolháború, folyamatosan pörögnek az exkluzív címek, a két fél próbálja a másikat kicsit kiszorítani a piacról és olyan játékokat letenni az asztalra, ami arra ösztönzi a játékosokat, hogy az ő készüléküket vásárolják meg. Az nem különösebben vita tárgya, hogy ebben a japánok állnak nyerésre, de a zöld cég is igyekszik tartani a tempót, amit egyfelől a Game Passszal ér el, másrészt a saját címeivel. A májusi Redfall hatalmas bukás lett, viszont a Bethesda űr-RPG-je, a Starfield óriási sikernek bizonyult.

A játékosok viszik mint a cukrot, és igyekeznek felfedezni a galaxis minden zegét-zugát. Azzal, hogy a Starfield már sínen van, a Microsoft és a Bethesda elkezdhet koncentrálni a következő grandiózus projektjére, az öt éve bejelentett, de nagy rejtély The Elder Scrolls 6-ra. A TES-széria a videójátékok legjobb franchise-ai közé sorolható, azonban a Skyrim már 12 éves játék, a következő epizód érkezésére mégis éveket kell még várni.

Ezeket olvastad már?

Az Activision Blizzard felvásárlása miatt az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság perben áll a Microsofttal. A tárgyalássorozat során rengeteg dokumentumot kell az amerikai cégnek bemutatnia, ezek közül pedig sok kiszivárog az internetre. A most leakelt iratok pedig egy olyan tényt erősítenek meg, amelyet már korábban is sejtettünk: a The Elder Scrolls 6 nem jelenik meg PlayStationre. 

Ez azóta félelme a PS-tulajoknak, hogy a Microsoft 2021-ben 7,5 milliárd dollárért felvásárolta a Bethesdát. Az Xbox-főnök Phil Spencer sokáig táncolt a kérdés körül, legutóbb azt bizonygatta, hogy még nem született döntés. Most azonban ez a vita véget ért. A TES 6 tehát csak Xboxra és PC-re fog megjelenni. Azt, hogy mikor, még homály fedi, de várhatóan 2026-ban vagy később. Ez egybe vág azzal a korábbi vélekedéssel, hogy 2027-2028 környékén érkezik, és ez lehet a következő generációs Xbox első exkluzív játéka, ami fellendíti a kezdeti eladásokat.

Azonban fontos, hogy a Microsoft még nem tett hivatalos bejelentést a The Elder Scrolls 6 megjelenésének körülményeiről, szóval még ezek bőven változhatnak a jövőben.

Kövess Minket!Gamer szótár


Hirdetés
Hirdetés