Elon Musk azzal fenyegetőzik, hogy fizetős lesz a Twitter

Elon Musk azzal fenyegetőzik, hogy fizetős lesz a Twitter

Mint kiderült, nem csak a pénz miatt szükséges a változás.

Tegnap este a Tesla-vezér egy panelbeszélgetésen vett részt, ami az AI szerepét vitatta meg a modern világban. A résztvevők között ott volt Benjamin Netanyahu is, Izrael miniszterelnöke, aki az X/Twitter botokról és a közösségi média jövőjéről kérdezte Muskot. A válasz pedig a résztvevőket és a hallgatókat is meglepte egy kicsit:

Ha szeretnénk teljesen megszüntetni a botokat és a velük járó problémákat, akkor muszáj bevezetnünk egy alacsony havidíjat.

Hogy az intézkedést mikor tervezik elindítani, illetve az "alacsony havidíj" mit is takar, egyelőre ismeretlen. De az előfizetési díj, a gyengélkedő oldalt is kirángatná az adósságspirálból. Még július 15-én érkezett a jelentés, miszerint az oldal bevételei 50%-ot zuhantak az átvétel óta. Emellett még ott van egy erős hitel-tartozás is, amit fizetni kell. Egyszóval a Twitter ebben a pillanatban az életben maradásért küzd Musk szerint.

Ezt persze kicsit nehezen lehet elhinni, hiszen az általuk közölt adatok szerint az oldalnak havonta 550 millió felhasználója van világszerte. Akik naponta 100-200 millió posztot töltenek fel. Ha ilyen számok mellett nem sikerül profitot termelni, akkor ott a háttérben sokkal nagyobb gondok vannak, mint amit mi látunk.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár