Hirdetés

A Microsoft kiszállhat a játékiparból

Természetesen ennél összetettebb a helyzet, így a rajongóknak egyelőre nem kell aggódniuk, hogy ez valóban megtörténik.

Hirdetés

Továbbra is zajlik a per az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) és a Microsoft között az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán. A tárgyalássorozat közben folyamatosan szivárognak ki az információk, belsős dokumentumok, amelyek révén jobban beleláthatunk a Microsoft terveibe, működésébe. Azonban elterjedt egy olyan pletyka, miszerint a Microsoft a videójátékos üzletág elhagyását fontolgatja, amennyiben nem sikerül megfelelő mértékű növekedést elérnie bizonyos területeken.

Azonban tényleg lehetséges, hogy a Microsoft és az Xbox teljesen kiszáll a játékiparból? Az Xbox vezetője, Phil Spencer szerint a válasz igen, de azért nem ennyire egyszerű a helyzet. Az egész a Game Pass kapcsán vetődött fel, ugyanis előkerült egy előrejelzés, miszerint a szolgáltatás valamikor a 2029-es pénzügyi év és a 2030-as pénzügyi év között lépi át a 100 millió előfizetőt. Természetesen megkérdezték Spencert is, hogy mit gondol erről az előrejelzésről és ekkor tett igen meghökkentő állításokat.

Ezeket olvastad már?

Ugyanis a grafikont látva azt válaszolta, hogy ha a képen szereplő számok nem nőnek gyorsabban, akkor az azt is jelentheti, hogy otthagyják az egész iparágat. Legalábbis minimum átgondolják az üzleti tervüket.

„Nem hiszem, hogy így nézne ki a jövőbeli Xbox üzletág. Ez egy prezentáció az eszközökkel foglalkozó részlegünk részéről a videójátékos vezetők számára, tehát ez annak a csapatnak a véleménye, amelyik a hardverünk építésével van megbízva, hogy hogyan nézne ki a jövőbeli üzlet.” – mondta, tehát úgy véli a részleg véleménye azért némileg a maga irányába hajlott, hiszen nekik érdekük, hogy a konzolokra összpontosítás minél tovább minél hangsúlyosabb maradjon.

„Elég nagy biztonsággal állíthatom, hogy ha a konzolokon kívül nem érünk el ennél nagyobb előrelépést, akkor kiszállunk a játékiparból. Ha ez lenne az eredmény, akkor - nem hiszem, hogy még mindig az üzletben lennénk. A vásárlóink többségét a saját hardverünkön kívül találjuk meg, remélem, 2030-nál korábban. Tehát, arra a kérdésre, hogy egyetértek-e ezzel a grafikonnal, azt tudom válaszolni, hogy világoszöld és a kék színeknek sokkal nagyobbnak kellene lennie sokkal korábban. Én azt mondanám, hogy 2026-27-es pénzügyi évekre már ebben a helyzetben kell lennünk, vagy más irányba kell elmozdulnunk.”

Összességében úgy véljük tehát, hogy annak a realitása jelenleg nem túl magas, hogy a Microsoft tényleg ilyen drasztikus lépésre szánja el magát, de jól látszik, hogy a fő prioritás számukra továbbra is a cloud gaming és a mobilos játékok, többek között ezért is szeretnék megvásárolni az Activision Blizzardot.

Nézd meg legújabb videónkat

Kövess Minket!Gamer szótár


Hirdetés

Esport1 Youtube: Iratkozz fel!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közvetítések

Hirdetés