A napfény városában is megáll az Országos Gaming Expó!

A napfény városában is megáll az Országos Gaming Expó!

A keleti országrész után délre vezet az OGEX útja.

Már rengeteg vármegyeszékhelyen járt az Országos Gaming Expo, azaz OGEX, azonban az ország legnagyobb gaming és e-sport roadshow-ja most beveszi a déli vármegyéket! A következő állomás ugyanis nem lesz más, mint Szeged, ahová szeptember 25-én települ ki az OGEX délelőtt 10 órától délután 18 óráig.

Szeged területén már időszámításunk előtt 6000-ben is laktak, azonban a várost a rómaiak alapították, amely a Római Birodalom alatt még a Partiscum nevet viselte. A magyar nép a Honfoglalás után a 10. században telepedett le Szegeden, a mai vármegyeszékhely pedig már 1183-ban jelentős volt, feljegyzések szerint itt volt az ország sószállítási központja.

Bár a történelem nem volt túl kegyes Szegedhez, az egyik legmeghatározóbb esemény az 1879-es árvíz volt, amelynek során az épületek nagy része elpusztult, a ma látható Szeged pedig ezután a katasztrófa után épület meg, ebből adódnak a modernebb épületek és városkép, ugyanis Csongrád-Csanád vármegyeszékhelye sugárutakkal és gyűrűkkel tarkított.

Napjainkban Szeged gazdasági, kulturális és tudományos központ, hisz a Szegedi Tudományegyetem az ország egyik legnívósabb egyeteme. Emellett gazdaságilag is fontos, hisz a Pick húsüzem és a szegedi fűszerpaprika az ország, sőt, a régió egyik híres mezőgazdasági terméke. Szegeden kívül a vármegyében még kiemelt jelentőségű Makó és a makói hagyma, és fűszerpaprika.

Ezeket olvastad már?

Szeptember vége felé tehát Szegeden is részt vehettek az Országos Gaming Expo eseményein, ahol videojátékos kompetenciaméréssel, társasjátékokkal, egyedi programokkal és Rocket League versennyel várunk benneteket – a belépés pedig teljesen ingyenes!

Kövess Minket!



Gamer szótár