Egy korszaknak most vége, lemondott a Riot Games elnök-vezérigazgatója

Egy korszaknak most vége, lemondott a Riot Games elnök-vezérigazgatója

Tizennégy hosszú és sikeres éven keresztül töltött be vezető pozíciót az esportvilág egyik legnagyobb vállalatát.

Viszonylag kevés alkalommal kerülnek elő azoknak a nevei, akik valójában egy-egy hatalmas vállalkozás mögött állnak. Az elefántcsonttorony legmagasabb szintjeinek irodáiban elképesztő fizetéseket tesznek zsebre azok a szakemberek, akik a legfontosabb döntéseket meghozzák a cégek életében. Nincs ez másképp a Riot Gamesnél sem, amely az esport világának egyik legsikeresebb, legjövedelmezőbb és legelismertebb fejlesztő-kiadójává nőtte ki magát kicsit több mint egy évtized alatt. A sikersztori 2009-ben indult egy olyan csapattal, amelynek tagja volt az a Nicolo Laurent is, aki néhány órája nyújtotta be lemondását.

Ezeket olvastad már?

Marad a Riotnál, de már nem ő a CEO

Laurent 2017 januárja óta vezette a League of Legends, VALORANT, TFT, Wild Rift és Legends of Runeterra mögött álló csapatot. Az ő felügyelete alatt készült el a valaha volt egyik legjobb animációs sorozat, az Arcane első évadja, neki köszönhető, hogy a Riot Forge megszületett és elkezdte ontani magából a jobbnál jobb, külső fejlesztők által készített videójátékokat. Főleg családi okok miatt döntött úgy a jelenleg Los Angelesben élő gazdasági területen végzett üzletember, hogy itt az ideje átadni a stafétát. A jövőben Laurent külső tanácsadóként segíti a rioterek munkáját, ami már csak egy jelképes pozíciónak számít.

A Riot nem maradhat elnök-vezérigazgató nélkül, ezt mindenkinek be kell látnia. Nem véletlen döntötték már el a vezetőségben idén májusban, hogy valamikor Q4-ben A. Dylan Jadeja ülhet majd a CEO-nak kijáró fotelbe. A Harvardon végzett szakember korábban CFO-ként és COO-ként segítette a cég munkáját, valamint elnöki tisztséget is betöltött. Innentől nála van az irányítás, ő lehet az, aki új irányt mutat a vállalatnak.

Kövess Minket!



Gamer szótár