Timothy Zahn elmondta véleményét Lars Mikkelsen Thrawn Admirálisáról

Timothy Zahn elmondta véleményét Lars Mikkelsen Thrawn Admirálisáról

Az Ahsoka sorozatban végre megelevenedett a Csillagok Háborúja-univerzum legzseniálisabb gonosza.

A Star Wars nagyobb, mint amit egy átlagos rajongó lát a mozivásznon vagy otthon a képernyőn. Már az első trilógia óta számos író próbálta meg szélesíteni az univerzumot a saját történeteivel. Volt, ami jól sikerült, mint A.C. Crispin Han Solo-trilógia, de a spektrum másik oldalán ott van L. Neil Smith alkotása, a Lando kalandjai, ami egyszerűen borzalmasan sikerült. Viszont van egy sorozat, ami mindent felülmúlt és ebben többé-kevésbé a teljes SW-közösség egyetért. Timothy Zahn Thrawn-szériája máig a legjobb, amit valaha papírra vetettek.

Az egy dolog, hogy a sztori nagyszerűen veszi fel a fonalat az endori csata után. De emelett Luke, Leia és Han egy olyan folytatást kap, ami igazán méltó a karakterekhez, amit persze a Disney nem valósított meg. De még mindig nem ez az, ami a Zahn-könyveket mindenek fölé emeli. Ezt a szerepet Thrawn tölti be. A chiss birodalmi főadmirális, egy vert helyzetből jut el oda, hogy az Új Köztársaság megremeg, ha meghallja a nevét. A karakter zsenialitását az is bizonyítja, hogy ugyan a Birodalom Örökösei könyveket nem láthattuk se filmben, se sorozatban, de Thrawn mégis utat talált a kánonba. Először a Rebelsben, majd az Ahsokában is találkozhattunk vele és mindkét esetben Lars Mikkelsen bújt a szereplő bőrébe. 

Természetes, hogy különböző fórumokon Zahn megkapta a kérdést, hogy mit gondol arról, hogy miként ábrázolták a karakterét. A Rebels után a veterán író azt mondta, hogy Filioni igazán megértette, hogy ki is az a Thrawn és Mikkelsen nagyszerűen hívta életre a karaktert. Ezt pedig nemrég az Ahsokában is folytatta, ahol már teljes valójában megjelent a főadmirális:

“Az Ahsoka első epizódja nagyszerű volt. Lars Mikkelsen minden mozdulatában és szavában ott van Thrawn méltósága és lelke.”

Úgy tűnik egyébként, hogy az író véleményét a közönség is osztja. Az új Disney-sorozat nemrég olyan sikereket ért el, amire már régen nem volt képes egyetlen széria sem a messzi-messzi galaxisból. Meglátjuk, hogy marad-e a hype vagy ennél is kipukkad majd a lufi, mint a Mandalórinál.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN