Babits Mihály szülőhazájába látogat az OGEX!

Babits Mihály szülőhazájába látogat az OGEX!

Magyarország egyik legnagyobb borvidékét is meghódítja az Országos Gaming Expo.

Szeptemberben kilenc helyszínen kerül megrendezésre az Országos Gaming Expo, vagyis az OGEX, a hónap utolsó napján pedig Tolna vármegyébe is ellátogat a 2023-as év egyik legnagyobb magyar gaming és e-sport rendezvénye. Pénteken Pécs, szombaton viszont már Szekszárd köszöntheti az OGEX ingyenesen látogatható programjait, többek között az OGEX 2023 E-sport OPEN Rocket League területi döntöjét, a gamer múzeumot, a társasjáték sarkot, a VR eszközöket, valamint a helyben kipróbálható autószimulátorokat és további érdekességeket próbálhattok ki!

Az utolsó szeptemberi OGEX-eseménynek otthont adó Szekszárd az egyik legérdekesebb vármegyeszékhely Magyarországon. Nevét Kézai Simon szerint I. Béla után kapta, aki barna bőrű és kopasz volt – avagy régiesen szög és szárd, 1903-ig pedig Szegszárd volt a város hivatalos neve. Az is elképzelhető, hogy a szög-szár-d név a szögsárga vagy a fehér színnévből ered, így több teória is van a város elnevezésének okára. Emellett Szekszárd a legkevesebb lélekszámú, valamint a harmadik legkisebb területű vármegyeszékhely. Érdekes módon Szekszárd nem Tolna vármegye legnagyobb városa, mint az eddig látogatott székhelyek esetében, ugyanis Tolna vármegyében Paks és Dunaföldvár is nagyobb.

Ezeket olvastad már?

Szekszárd leginkább rengeteg pincéjéről és ízletes borairól híres, valamint a szekszárdi borvidék központja. A borok mellett azonban rengeteg múzeum található a vármegyeszékhelyen, valamint Babits Mihály szülőházát is a városban találjuk.

Látogassatok el az OGEX 2023 szekszárdi kitelepülésére is!

Kövess Minket!



Gamer szótár