Hirdetés

Női csapatot igazolt a GamerLegion, de egy játékost már ki is rúgtak

Nem indult valami fényesen kezziwowék projektje az új org alatt, már csak három játékos maradt a kezdőben.

Hirdetés

Frissítés: ManeschijnX kilépett a GL Prismből a csalással kapcsolatos vádak miatt, így a felállás már csak három főből áll. A bejelentés szerint az ESL és a FACEIT vizsgálódni kezdtek amiatt, hogy más név és fiók alatt csalhatott. A holland játékos hozzátette, hogy közreműködik a cégekkel ebben a folyamatban és hamarosan több információt fog megosztani arról, hogy mi is történt.

Az eredeti cikk:

A magyar Counter-Strike egyik jeles képviselője kezziwow, aki korábban az Astralis női csapatában is játszott. Bár az a kaland májusban véget ért, hosszas keresés után végre új otthonra talált szombaton – a GamerLegionhöz igazolt. Mindig jó látni, hogy néha-néha egy torzsi vagy egy kory mellett mások is kitűnnek a magyar mezőnyből, szóval ez abszolút egy örömhírként indult.

Ilyenkor lehetne arról beszélni, hogy az ESL Impact ligának tényleg van haszna. Hiszen ennek köszönhetően egyre több lehetősége nyílik a női játékosoknak is arra, hogy megélhetésként űzzék a játékot. Esetleg más női játékosokat is lehetne ilyen példákkal bíztatni arra, hogy próbáljanak szerencsét az e-sport világában. De az események sajnos gyorsan negatív fordulatot vettek és beárnyékolták kezziwow karrierjének következő lépcsőfokát.

Ezeket olvastad már?

Történt ugyanis, hogy a GamerLegion Prism leigazolta a magyar játékost is magába foglaló Let Her Cook csapatát. Azonban a bejelentést követően tegnap kiderült, hogy az ír származású csapattársa, KittyTM, meglehetősen sértő és rasszista megjegyzéseket tett néhány héttel ezelőtt egy FACEIT-lobbiban. A GamerLegion pedig minél gyorsabban szeretett volna ezektől elhatárolódni, ami teljesen érthető, mert egy nemzetközi orgról beszélünk. Úgyhogy megváltak a 20 éves játékostól és nyilvánosan elítélték az általa írtakat. Az alábbi képeken ti is láthatjátok, hogy mi váltotta ki ezt a reakciót a szervezettől:

A GL problémái azonban nem álltak meg itt. Mert nem sokkal ezután a KittyTM-es üzeneteket kiszivárogtató Twitter-felhasználó egy másik Prism-játékosról, ManeschijnX-ről is bajlós információkat tett közzé. Állítása szerint az egyébként transznemű holland játékosnak csalás miatt volt egy eltiltása FACEIT-en és legalább egy Benelux ligában. Akkoriban még Bentas néven játszott, a vádak szerint pedig azért váltott nemet és identitást is, hogy folytathassa a Counter-Strike karrierjét.

Mondjuk ez utóbbi részlet elég erősen hangzik és bizonyíték sincsen rá, szóval mint mindenkinek, nekünk is vannak kétségeink a sztorival kapcsolatban. Bár a csalással/eltiltásokkal kapcsolatos részekben lehet igazság. A GamerLegion állítólag a bejelentés óta tud ezekről, de banok elvileg elévültek, tehát nem kellene, hogy hatással legyenek a játékos további karrierjére. Amit viszont biztosan állíthatunk, hogy a GamerLegion egyelőre nem reagált ManeschijnX múltjára és ő továbbra is a négyfősre zsugorodott csapat része. Amennyiben ez változik vagy bármi új derül ki az ügyben, frissítjük a cikket.

A GamerLegion Prism felállása

Héjja „⁠kezziwow⁠” Kászandrá
Yoana „⁠Joanana⁠” Vlaykova
Melissa „⁠meli⁠” Aylin

Jetmir „⁠mdm⁠” Bediu (edző)

Nézd meg legújabb videónkat

Kövess Minket!Gamer szótár


Hirdetés

Esport1 Youtube: Iratkozz fel!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés