Pécsre is eljut az Országos Gaming Expo!

Pécsre is eljut az Országos Gaming Expo!

Baranya vármegye sem marad OGEX nélkül.

Pécs, más néven a kultúra városa, Baranya vármegye székhelye, és az ország egyik legélhetőbb települése – ide látogat az OGEX, vagyis az Országos Gaming Expo szeptember 29-én délelőtt 10 és délután 18 óra között, hogy erre a vármegyeszékhelyre is elvigye a gaming és az e-sport világát!

Pécs a Dunántúl legnagyobb települése, amelyet a 2. század elején, Sopianae néven alapítottak a rómaiak. Pécs már a középkor hajnalán is kiemelkedő jelentőségű város volt, hisz a 4. századra a kereszténység egyik legjelentősebb központjává vált a Római Birodalomban – a városban található ókeresztény temetkezési helyek pedig azóta az UNESCO világörökség részévé váltak 23 évvel ezelőtt.

Ezeket olvastad már?

Pécs nem véletlenül viseli a kultúra városa becenevet: 2010-ben a Pécs2010 programot követően megépült a Pécsi konferencia- és koncertközpont, a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, a Múzeumok utcája és a Zsolnay Kulturális negyed, emellett az egész városon egy parkosítási program is indult, így nem is csoda, hogy Pécs az egyik legélhetőbb városként van elkönyvelve az országban.

Ebbe a műemlékekben gazdag városba is ellátogat az OGEX, amelynek keretei között az alábbi programokat is kipróbálhatjátok: autószimulátorokat, Virtuális Valóság, azaz VR játékokat, retro játékokat próbálhattok ki, emellett társasjátékokkal is játszhattok, valamint edukációs előadásokat is hallhattok a gaming és az e-sport világából. A napot az OGEX 2023 E-sport OPEN Rocket League versenyének területi döntője koronázza meg, amelyen kiderül, hogy kik azok, akik bejutnak a budapesti döntőre! Regisztrálj az INGYENESEN látogatható rendezvényre online vagy a helyszínen! Te ott leszel a pécsi OGEX-en?

Kövess Minket!



Gamer szótár