Hideo Kojima árulkodott, jöhet az idei év legjobb State of Play eseménye?

Hideo Kojima árulkodott, jöhet az idei év legjobb State of Play eseménye?

A legendás japán fejlesztő elspoilerkedte a Sony nagy, de titkos eseményét?

Egy látszólag ártalmatlan kép Hideo Kojimáról a PlayStation State of Play pletykák hullámát indította el, felvetve a kissé valószínűtlen lehetőséget, hogy a Sony egy újabb, trailerekkel teli streamje már nincs messze. A fotó ezzel együtt felkeltette a Death Stranding 2-rajongók figyelmét is, akik bizakodva várják, hogy a Kojima Productions által fejlesztett címről hamarosan további információkat áruljanak el, például a megjelenési dátumát.

A legutóbbi PlayStation State of Play szeptember 14-én volt. És bár a Sony viszonylag gyakran megrendezi az eseményt, annak 2019-es indulása óta hagyományosan elkerülik az októbert, ezt mindössze egyszer szegték meg, még 2021-ben.

Ezeket olvastad már?

Mindazonáltal egy újonnan felbukkant kép, amelyen Hideo Kojima egy számítógép előtt ül, elindította a pletykákat, hogy ismét kivételt tehetnek a japánok és beszámolnak néhány címük fejleményeiről. A képen, amelyet Kojima személyes asszisztense, Ayako Terashima tett közzé a Twitteren/X-en, a játéktervező látható, amint az Adobe Premiere Pro videószerkesztő szoftvert használja. Amint azt az éles szemű rajongók azonnal kiszúrták, a képen látható aktív projekt neve a jelek szerint "State_of_Play" kezdetű. Terashima megerősítésével együtt, miszerint a kép szeptember 27-én készült, a poszt olyan spekulációkat indított el, hogy a következő PlayStation State of Playre hamarosan sor kerül.

Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy abban az esetben. ha Kojima most egy újabb ilyen eseményhez készíti is a trailert, attól az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy már a jövő hónapban sor kerül a bemutatóra. A korábbi tapasztalatok alapján Kojimának három hét és több hónap közötti időre van szüksége egy-egy trailer elkészítéséhez.

Mit mutathatnak be, ha mégis jön ilyen esemény? Az egyik legvalószínűbb jelölt a Death Stranding 2, az egyetlen megerősített PlayStation-játék, amelyen a Kojima Productions jelenleg dolgozik. A folytatást tavaly decemberben a The Game Awardson erősítették meg. Azonban rengeteg kérdésre a mai napig nem kaptunk választ, így a rajongók türelmetlenül várják, hogy újabb részletek derüljenek ki a projektről. Ezen kívül reménykedhetünk további nagyobb címekben, például a Marvel's Wolverine-ben, amelyet szintén régóta rejtegetnek, pedig több olyan pletyka is megjelent vele kapcsolatban, hogy jövőre érkezhet, akkor pedig lassan ideje lenne többet megmutatni belőle.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN