Tragédia: Egy 14 éves fiú belehalt a legújabb TikTok-kihívásba

Tragédia: Egy 14 éves fiú belehalt a legújabb TikTok-kihívásba

Hiába felkapott egy-egy kihívás a közösségi platformon, nem érdemes mindegyikben részt venni.

Mindössze 14 éves korában elhunyt Harris Wolobah, egy amerikai gimnazista srác. A tartalomgyártó a népszerű One Chip Challenge kihívásban vett részt, ami a TikTokon terjedt el az elmúlt hetekben. A feladat, hogy egy elképesztően csípős paprikával beszórt tortillachipst kell elfogyasztania annak, aki szeretné megszerezni a virtuális achievementet. Harris bevállalta ezt a küldetést, azonban nem sokkal később már nem lehetett megmenteni az életét.

Ezeket olvastad már?

A fiatal fiú miután elfogyasztotta az extrém erős rágcsálnivalót, annak rendje és módja szerint elment az iskolába. Onnan értesítette édesanyját, hogy rosszul érzi magát, vigye őt haza. Később otthonában annyira rosszul lett, hogy elájult, ekkor hívták ki hozzá a mentősöket, akik már nem tudták megmenteni a srác életét.

Ez nem az első eset volt, hogy valaki rosszul lett a Carolina Reaperrel és Naga Viperrel bevont csipsztől, de a kihívás korábban még soha nem vette el senkitől az előtte álló éveket. Az iskolák külön kampányt indítottak arra, hogy felhívják a szülők figyelmét erre a veszélyre, amit ez az ártatlannak tűnő "junk food" rejt magában. Volt olyan körzet, ahonnan nemes egyszerűséggel kitiltották ezt a Paqui Chips által gyártott és forgalmazott terméket. Te is figyelj oda mindig arra, hogy tudatosan használd a TikTokot, ugyanis nem ez az első challenge, ami súlyos, akár életveszélyes következményekkel járhat!

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN