A hollywoodi sztrájk durva veszteséget okoz a Warner Bros. Discoverynek

A hollywoodi sztrájk durva veszteséget okoz a Warner Bros. Discoverynek

A számításaik szerint kiderült, hogy mennyit buknak ebben az évben a tiltakozások miatt.

Ebben az esztendőben minden a Barbie-ról szól – és nem véletlenül büszke rá a Warner Bros. –, amely meghódította a világot és emellett a legtöbb bevételt termelő film lett, megelőzve a Super Mario Bros.: A filmet is. Mindeközben elindult az írókat és színészeket tömörítő szakszervezetek által életre hívott sztrájk Hollywoodban, amely több ízben is hátráltatja vagy éppen leállította a stúdiók munkálatait.

Ezeket olvastad már?

Eddig leginkább a forgatások leállítása és a bemutatók eltolása jelezte, hogy bizony dúlnak az indulatok a tengeren túlon és nem igazán közelednek az álláspontok. A Warner Bros. Discovery pedig arról számolt be, hogy a 2 hónapja tartó fennforgások már most is komoly problémákat okoztak számukra pénzügyileg. A friss jelentésükben az áll, hogy 3-500 millió dolláros bevételkieséssel számolnak 2023. végére. Mindezt úgy, hogy a számításaik szerint szeptember végére a két oldal meg tud majd egyezni egymással. Erre egyelőre vajmi kicsi az esély, tehát az előzetes becsléseken túl akár az 500 milliós veszteségnél is többet bukhat a vállalat.

David Zaslav vezérigazgató éppen ezért nagyon elkötelezett tárgyalásokat folytat a hollywoodi szakszervezetekkel a munkabeszüntetés befejezése érdekében, és bár a nem rég tett bejelentésében nem részletezte, hogy mikorra várható a sztrájkok befejezése, de feltételezése szerint a hónap végére megoldódnak a dolgok.


RENDELJ HATALMAS KEDVEZMÉNNYEL A DON PEPÉTŐL!

Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár