150 dollárba is kerülhet a GTA 6?

150 dollárba is kerülhet a GTA 6?

Őrülten hangzik ez az összeg? Lehetséges ennyit elkérni egy videójátékért?

A rajongók folyamatosan várnak valami hivatalos hírt a GTA 6-ról, miközben szinte minden eleméről folyik a találgatás. Az utóbbi időben felreppent a pletyka, miszerint akár 150 dollár (körülbelül 54 ezer forint) is lehet majd az ára a Grand Theft Auto következő részének.

Ez a pletykált ár egy kiszivárgott költségvetési adaton alapul, ugyanis a hírek szerint a milliárd dollárt (sőt, vannak olyan becslések, amelyek szerint a 2-t is) is meghaladja a játék költségvetése, ami egy eszement összeg. Éppen ezért sokan úgy gondolják, hogy jóval drágább lesz a program a megjelenéskor, mint a többi AAA játéknak. Összehasonlításképpen, a Rockstar Games 2013-ban adta ki a Grand Theft Auto 5-öt, és 60 dollárt kért el egy példányért. Közel 10 év elteltével az ár jelentősen csökkent, és a játék most már csak 39,99 dollárba kerül. Míg jelenleg a legnagyobb programok digitális változata általában 70 dollárba szokott kerülni. 

Ezeket olvastad már?

Mindezt figyelembe véve, elég valószínűtlen, hogy a készülő GTA-játék ennél jóval drágább legyen, még akkor is, ha majd csak másfél-2 év múlva jön ki. Ennél sokkal nagyobb az esély arra, hogy ez az összeg a Deluxe vagy Premium kiadás ára lehet. A játékosok körében is nagy vita alakult ki ezzel kapcsolatban. Sokan úgy vannak vele, hogy ennyit még a GTA 6-ért sem fizetnének ki, mások viszont akár többet is hajlandóak lennének rááldozni, csak játszhassanak vele végre.

Talán az a legjobb, ha egyelőre nem aggódunk emiatt a pletykált árcédula miatt, mindenképp még a jövő zenéje. Sokan már a 70 eurót/dollárt is sokallják az egyes játékokért, így nehéz elképzelni, hogy ennek a dupláját is meghaladnák. Valóban megpróbálhatják kompenzálni vele a magas gyártási és marketingköltséget, de ha abból indulunk ki, hogy a GTA V is 170-180 millió példányban fogyott, amit a 6. rész túl is szárnyalhat akár, akkor látszik, hogy semmi szükség a megszokottnál jóval nagyobb árcédulára. Reméljük, ezt a Take-Two és a Rockstar Games is így gondolja.


Szeptember 10-éig, minden 26 cm-es pizzára 20% kedvezmény jár a 'pcguru20', minden 32 cm-es pizzára 15% kedvezmény jár az 'esport15' kuponkódokkal. Irány a donpepe.hu, csapj le az akciós ajánlatra még ma!

Kövess Minket!



Gamer szótár