Öt tehetséges színész, akit csak elpocsékoltak a Marvel-filmek

Öt tehetséges színész, akit csak elpocsékoltak a Marvel-filmek

Amikor egy filmnél kvótákat vezetnek be, akkor ott nagy gondok vannak.

A Marvel az Endgame óta szenved és a különböző sorozatok és filmek már nagyon messze vannak attól a siker-sztoritól, amit az első három fázis jelentett. Ebben többek között hibásak az írók, akik bugyuta és szinte súlytalan dolgokkal pakolják tele a történeteiket. Hibásak a vezetők, Kevin Feige és Bob Iger, akik hagyták, hogy a képregények világát elborítsa a politika és az ‘üzenet’. Illetve lehet mutogatni a casting-osztályra is, akik sokszor borzalmas döntéseket hoztak. Azt még elnézzük, hogy a teljesen egydimenziós Tessa Thompson gyakorlatilag majdnem tíz éve ugyanazzal az arckifejezéssel tolja le a Valkyre szerepét, mindenhol. De az már nagyon nem oké, hogy Christian Bale Gorr bőrébe bújik, zseniálisat alakít és mindenki elfelejti, mert az egész film egy borzalom. De nem ez volt az első eset, amikor a Marvel elpazarolt egy tálentumot a semmiért. Ebben a cikkben megnézzük az öt legnagyobb melléfogást az MCU-ban.

Rachel McAdams

Egyből kezdjünk egy kissé megosztó választással. McAdams nem arról híres, hogy eddig zseniális és borzasztóan mély szerepekben láthattuk. Legyen itt szó romkom-filmek (Notebook) vagy a tini-drámák (Mean Girls) csúcsáról, ahol a karaktere nem volt túl bonyolult, de a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes filmekben bebizonyította, hogy nagyszerű színésznő. Kár, hogy a Disney-nél csak mellékszerepet kapott, ahol nem tudta ezt bizonyítani.

Christian Bale

Az amerikai színész mögött olyan nagyszerű szerepek vannak, mint a Gépész, az Amerikai Botrány vagy a Batman. Bale egyik ismertetőjegye, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a leghitelesebben ábrázolja az általa játszott karaktereket. Az odaadása egyszerűen hihetetlen, képes akár 30 kilót fogyni vagy éppen 30 kilót felszedni csak azért, hogy autentikus legyen a mozivásznon. A Thor Love and Thunderben is jól játszotta Gorrt, de ha a forgatókönyv csapnivaló, akkor nem sok mindent lehet tenni.

Idris Elba

Azt már a The Wire óta tudjuk, hogy Elba nagy szerepekre született. A Luther óta pedig a szakma is elismerte ezt, miután megkapta az Emmy-jelöléseket és persze a BAFTA-díjat. Ezzel szemben, a Marvel-filmekben gyakorlatilag egy portást játszik, aki annyi ideig sincs a vásznon, hogy megcsilogtassa a tudását. Nyilván Heimdall a képregényekben sem annyira központi szereplő, de ennél azért több időt kap.

Natalie Dormer

Margaery Tyrell a Trónok Harcában vagy Boleyn Anna a Tudorokban fontos és mélységekkel teli szerep. Natalie Dormer pedig szinte tökéletesen hozta mind a két karaktert. Ezzel bebizonyította, hogy nem csak azért kapta meg azokat, mert gyönyörű. Majd eljutunk az első Amerika Kapitány filmig, ahol gyakorlatilag állnia kell a háttérben és egyszer smárol Chris Evans-szel. Azért ennél többet érdemelt volna.

Mad Mikkelsen

Végül pedig itt van Mads Mikkelsen, aki ugyan nem epizódszerepet kapott, de az tuti, hogy Kaecilius nem volt hozzá igazán méltó. Abban a fanok szinte kérdés nélkül egyetértenek, hogy vele várni kellett volna. Ha valaha is eljönne az a nap, amikor a Fantastic Four beteheti a lábát az MCU-ban (menj már innen John Krazinsky), akkor ő lehetett volna a tökéletes Viktor Von Doom, de ez a hajó már elment.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár