LoL: Befutott az új patch, kezd kirajzolódni a Worlds metája

LoL: Befutott az új patch, kezd kirajzolódni a Worlds metája

Hamarosan kezdődik a Worlds, aminek a patchét néhány napja élesítette a Riot Games az összes szerveren.

Briar nélkül, a 13.19-es League of Legends-frissítésen veszi kezdetét jövő hét kedden a Worlds 2023. Nem ez lesz azonban az első nemzetközi esemény, amelyen találkozhattok majd azzal a metával, ami meghatározza a következő nagyjából hat hét eseményeit. Az október 9-én megrendezésre kerülő Worlds Qualifying Series szintén 13.19-es zajlik majd, avagy a Team BDS és a Golden Guardians játékosai lesznek az elsők, akik kipróbálhatják a múlt szerdán élesített változtatásokat kompetitív környezetben. De milyen új pickekre érdemes felkészülni már most lélekben?

Ezeket olvastad már?

A 13.19-es meta előszele már látható a szervereken

Elöljáróban le kell szögezni, hogy óriási átalakulásra nem kell számítani, vagyis a 13.15-ös patch óta látható minták még mindig megállják a helyüket:

  • Top - K'Sante, Renekton, Ornn és Gnar: A tankok és bruiserek (és K'Sante) mellett felbukkanhat majd Poppy, az AD-s LeBlanc, sőt még Kled és Olaf is, de utóbbiakra azért nem szabad mérget venni. 
  • Jungle - Sejuani, Nocturne, Ivern, Maokai, Poppy, Lillia, Jarvan IV: A sebzésoritentált AP-s hősök továbbra is háttérbe szorulnak, bár egy-egy Gwenben lehet még bízni.
  • Mid - Azir, Cassiopeia, Ryze, Lissandra, Ahri, Xerath: A klasszikus és jól bevált recepten minek módosítana bárki is? Arra kell figyelni, hogy a Tristana, Yone és Yasuo trióból ki lehet az, aki AD-sként megveti a lábát a középső ösvényen.
  • ADC - Kai'Sa, Xayah, Ezreal, Ashe: Aphelios és Jinx kicsit eltűnt, de Kalista, Nilah, sőt Kog'Maw is fel-feltűnhet majd a Riftben.
  • Support - bármi, ami nem enchanter: Továbbra is a tankok korszakát éli a LoL, ha a támogató szerepkörről van szó. Rakan, Rell, Nautilus, Alistar szinte minden mérkőzésen tiltásra vagy választásra kerülhet majd a nagyon magas szintű SQ-statisztikák alapján.

Természetesen készpénznek ne vegyetek semmit, már csak egy hét, és kiderül majd, hogy melyik lesz az a nagyjából 40-60 hős, aki dominálhat az év legrangosabb League of Legends tornáján.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.