Lebukott a legnagyobb CS2-es csalás, lecsapott a banhammer

Lebukott a legnagyobb CS2-es csalás, lecsapott a banhammer

Mindeközben úgy fest, hogy egy furcsa és téves ban okot kijavított a Valve, ezért visszaengedik azokat, akiket ez érintett.

Az átlagos pörgő aim használóktól kezdve a Premier módban boostoló csalókig mindenféle emberekkel találkozhattunk az elmúlt hetekben, ha elindítottuk a Counter-Strike 2-t. Az élmények alapján sokan úgy gondolják, hogy a VAC elment nyaralni és elfelejtett visszajönni. Azonban az elmúlt napokban valahogyan hazatalálhatott a sokat ekézett anti-cheat, ugyanis a játékosok tömegesen számolnak be arról, hogy jobbra és balra repkednek a VAC banok a meccseiken.

A VAC banos statisztikák követése régóta bonyolult feladat, mert nem tudnak minden egyes játékost lekérdezni a különböző erre szakosodott oldalak. Tehát a pontos számokat még megsaccolni is nehéz. De amit biztosan tudunk, hogy a Valve hónapok óta alig tiltott ki embereket és ezzel együtt nőtt a csalók száma is a meccseken. Most pedig hirtelen lecsaptak az egyik legnagyobb CS2-es csalásra és több ezer fiók mehetett a levesbe. 

Ezeket olvastad már?

Az emiatt érkező első üzenet szerint Overwatch-bant kaptak az illetők, ám később már látható volt a profilokon, hogy valójában VAC-ról van szó. Néhány csaló tegnap esti beszélgetéséből is látszik, hogy nagyjából egyszerre kapta meg mindenki a bant:

Kép: @vaccoin Twitter/X

Végül arra is fel kell hívjuk a figyelmet, hogy előfordulhatnak téves eltiltások. Például a Windows 7 használata is okozhat ilyet. A régi operációs rendszert már csak a Steam felhasználóinak 0,08%-a használja, ami nem tűnik soknak. Viszont a valóságban ez ezreket, tízezreket jelenthet és érinthet. A Valve egyelőre nem tisztázta, hogy miért tiltották ki ezeket a felhasználókat. De a tegnap esti VAC-hullám részeként sokukat visszaengedték, tehát nem lehetett szándékos a Windows 7-ért járó ban és a fejlesztők már javították a hibát.

Kövess Minket!



Gamer szótár