Film készül a Titan tengeralattjáró katasztrófájából, amely a médiának is odaszúr

Film készül a Titan tengeralattjáró katasztrófájából, amely a médiának is odaszúr

A cég szerint szeretnék bemutatni az igazságot, mert szerintük ez a legfontosabb a tisztelgés mellett.

Öt ember életét követelte a júniusi baleset, az Ocean Gaete Expeditions által szervezett kereskedelmi merülés végül 3 860 méteres mélységben tragédiába torkollott, nagyjából egy fél kilométerre a legendás hajó roncsától, miután a Titan elnevezésű mélytengeri merülőeszköz héjszerkezetét összeroppantotta a rendkívül nagy víznyomás. Az Oceangate Titan tengeralattjáró eltűnését követően hatalmas keresést indítottak az esetleges túlélők után az Egyesült Államok és Kanada vezetésével. Az utasok között volt az OceanGate vezérigazgatója, Stockton Rush is. Az eszköz roncsait június 22-én találták meg a Titanic közelében. A legszörnyűbb az egészben, hogy figyelmen kívül hagyták, hogy a plexiből készített orrablakra a gyártó csak 1300 méterig adott garanciát, tehát alkalmatlan volt a mélytengeri merülésre a szerkezet.

Ezeket olvastad már?

Erről az esetről a MindRiot Entertainment egy dokumentumsorozatot készített, azonban ennek befejezését követően egy filmes projektet is szeretnének megvalósítani, amelyhez már le is szerződtették E. Brian Dobbins (The Blackening, Black-ish) producert. A produkció jelenleg a Salvaged címet viseli.

„A Titán-tragédia egy újabb példája a félretájékoztatásnak és a felgyorsult rendszernek, ebben az esetben a nonstop, 24-7-es médiakörforgásnak, amely elítéli és tönkreteszi oly sok ember életét, mindenféle tisztességes eljárás nélkül. A filmünk nemcsak a tengeralattjáró-tragédiában érintettek és családjaik előtt tiszteleg, hanem egy olyan műként is szolgál majd, amely a média mai természetével kapcsolatos makroproblémákkal is foglalkozik.

Csak az igazság számít. És a világnak joga van tudni az igazságot, mindig, nem pedig azt a clickbaitet, amit azok nyomnak le a torkunkon, akik öt perc hírnévre vágynak. Az élet nem fekete vagy fehér. Bonyolult. Vannak árnyalatok. Mindig vannak árnyalatok.” – mondta Keasey, aki jogosítvánnyal rendelkező ügyvédből lett filmes.

A forgatókönyvet a MindRiot munkatársai, Justin MacGregor és Jonathan Keasey közösen írják. Egyelőre annyit lehet tudni a történetről – amely nyilvánvalóan ki lesz színezve, így elég furán hat az igazságról való papolás –, hogy a tragédia előtti, alatti és utáni eseményekbe is bepillantást nyerhetünk.

Kövess Minket!



Gamer szótár