Brutálisan bekeményít a Disney+, veszélyben a fiókok!

Brutálisan bekeményít a Disney+, veszélyben a fiókok!

Meg vannak számlálva azoknak a napjai, akik szeretnék kijátszani a rendszert.

A posztmodern tartalomfogyasztás során megkerülhetetlenné váltak a filmek és sorozatok streamingelésére szakosodott szolgáltatások. A Netflix, a Disney+, az HBO Max csak a jéghegy csúcsa, az igazi rajongóknál ott figyel a Prime Video, az Apple TV+, a Peacock és a Hulu is. A lényeg, hogy jelentős összegeket lehet minden hónapban arra költeni, hogy a lehető legtöbb tartalomhoz legális úton hozzá lehessen férni. A költségcsökkentés érdekében alakult ki az a trend a felhasználók körében, hogy elkezdték kihasználni a kiskapukat. Ennek a leglátványosabb lenyomata a jelszómegosztás, azaz egy fiók közös felhasználása háztartástól függetlenül. A Netflix már lépett az ügyben, most a Disney+-on a sor.

Ezeket olvastad már?

Mi a Disney nagy terve?

2023. november 1-jétől bevezetik a Disney+-ra azt a korlátozást, hogy csak és kizárólag egy háztartáson belül lehet majd több felhasználóval rácsatlakozni ugyanarra a fiókra. Erre még sokan legyintenének, azonban most jön csak a hidegzuhany. A Disney+ az ilyen súlyos szabálysértések esetében korlátozhatja, sőt akár fel is függesztheti a hozzáférést a szolgáltatáshoz. 

Mi a megoldás erre?

Természetesen a még több pénz. Nem zárkózik el a jelszómegosztástól a Disney, azonban ezért az extráért plusz költségeket terhelnek majd a felhasználókra. Egyelőre csak Észak-Amerikában kezdik el bevezetni ezeket a szigorításokat, de biztosra vehetitek, hogy előbb-utóbb szép lassan kiterjesztik majd ezt az összes kontinensre.

November 1-jétől nemcsak a jelszómegosztás szankcionálására kell készülnie több százezer usernek, hanem egy új konstrukcióra is. Kanadában, az Egyesült Királyságban, valamint Franciaországban, Svédországban, Németországban, Svájcban, Olaszországban, Spanyolországban, Norvégiában és Dániában bevezetik a reklámokkal telepakolt változatot, amiért 7,99 dollárt / 4,99 angol fontot / 5,99 eurót kérnek majd el a népszerű filmek és sorozatok kedvelőitől.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN