Fizetős lesz a TikTok?

Fizetős lesz a TikTok?

Az USA-ban már tesztelik is a nagy újítást!

A világ egyik legnépszerűbb közösségi média platformja szondázni kezdte a felhasználóit, hogy hajlandóak lennének-e havi előfizetés formájában fizetni a platform használatáért, ha cserében reklámmentességet kapnak. A hírről először az Android Authority számolt be, de azóta a TechCrunch megkeresésére válaszolva a TikTok meg is erősítette annak valódiságát.

A teszt egyelőre az USA-ban zajlik és eszerint 4,99 dollárt, vagyis ~1 800 forintot kérnek egyhavi reklámmentes életért. Ez azonban nem jelenti azt, hogyha globálisan is bevezetik, akkor is ennyibe fog kerülni. Hiszen pont arról szól most a kísérletezés, hogy kiderítsék, érdekli-e egy ilyen opció az embereket vagy sem.

Ezeket olvastad már?

Akik az USA-ban megkapták ezt a frissítést, az alábbi képernyővel találkozhattak az elmúlt napokban. Eszerint továbbra is lesz lehetőség ingyen, reklámokkal használni az alkalmazást. Ez nem meglepő, hiszen jelenleg ebből keresi a legtöbb pénzt a platform és garantált, hogy több évnyi ingyenes használat után a felhasználók többsége nem fizetne még ezért. De hosszútávon biztosan nem fog ártani, ha egy ilyen előfizetéses modellel sikerül diverzifikálniuk a bevételi forrásaikat.

Kövess Minket!Gamer szótár