Jöhet a Breaking Bad folytatása?

Jöhet a Breaking Bad folytatása?

Nem egy acélos elképzeléssel álltak elő azért valljuk be.

A Breaking Bad – Totál szívás 2008 és 2013 között futó sorozat volt, de nagy hatással volt az emberekre és milliók kedvenceivé vált. A szériát Vince Gilligan készítette és több rangos elismerést is bezsebelt az öt szezon során, úgy mint például a legjobb színésznek járó díjat dráma sorozatban (Bryan Cranston). A műsor az új-mexikói Albuquerque városában készült és igazából ott is játszódik. A sztori középpontjában Walter Hartwell White (Bryan Cranston) középiskolai kémiatanár áll, aki egy szép napon megtudja, hogy előrehaladott stádiumú tüdőrákja van. Ennek hatására úgy dönt, a bűn útjára lép és metamfetamin előállításába és eladásába kezd egy korábbi diákjával, Jesse Pinkmannel (Aaron Paul), ezzel még halála előtt biztosíthatná családja anyagi jólétét.

Ezeket olvastad már?

Az új koncepció pedig nagyjából erre építeni, és amolyan Hollywoodias húzással az ifjabb Heisenberget szeretnék főszereplőnek. A Breaking Bad alkotója a Variety-nek adott új interjújában viszont elmondta, hogy nem érdekli egy spinoff, amely RJ Mitte karakterére építene és a néhai drogbáró apja nyomdokaiba lépne.

„Valószínűleg ez az a fajta ötlet, amit valaki 10-15 év múlva is fel fog dobni – Walter Jr. mint Albuquerque-i bűnöző, aki ott lesz sikeres, ahol az apja elbukott. Most is garantálhatom, hogy ez abszolút nem érdekel.

Ez szomorú tisztelgés lenne a sorozat előtt. Jó móka azon gondolkodni, hogy mi történne a karakterekkel, de nem nem lesz belőle egy olyan sztori, hogy 'Jé, szeretnék többet mesélni a történetről'. De ki tudja, néhány év múlva talán ezt is megvalósítják.”

A Breaking Bad még 2013-ban, öt évad után ért véget, és Gilligan elismerte, hogy egyáltalán nem volt túl happy end a lezárás a karakterek számára.

„Szeretném hinni, hogy a dolgok jobbra fordulnak számukra.”

Bár szívesen dolgozna újra együtt a csodálatos Mitte-vel, egy ilyen spinoff viszont pokolian lehangoló lenne.

„Ez egy rossz tanulság lenne a sorozatot illetően, ha egyáltalán van ilyesmi, amit le lehetne vonni belőle.”

Kövess Minket!



Gamer szótár