10 dolog, amit érdemes tudnod a Marvel's Spider-Man 2-ről, mielőtt megvennéd

10 dolog, amit érdemes tudnod a Marvel's Spider-Man 2-ről, mielőtt megvennéd

Az év egyik legjobban várt játéka tényleg jó néhány módon megújult az előző részhez képest.

Alig több, mint egy hét múlva behintázik két Pókember is a képernyőnkre, hiszen megjelenik október 20-án a Marvel's Spider-Man 2. része. Már az első felvonás is hihetetlenül népszerű volt, amit a Miles Moralest főszerepbe állító kiegészítő még jobban tetézett, majd az i-re a pontot a PC-s átirat tette fel.

Ezeket olvastad már?

Az Insomniac Games tényleg varázslatos munkát tett le az asztalra, és már PS4-en is bombasztikus sikereket értek el Peter Parker új kalandjával. Az előző generációt figyelembe véve mindenkit megelőzött Spider-Man:

  1. Marvel’s Spider-Man – 20 millió eladott példány (33 millió, beleértve a Miles Morales kiegészítőt)
  2. God of War – 19.5 20 millió eladott példány
  3. Uncharted 4 – 16 millió eladott példány
  4. The Witcher 3 – 10.8 millió eladott példány
  5. The Last of Us Part II – 10 millió eladott példány
  6. Horizon Zero Dawn – 10 millió eladott példány
  7. The Last of Us Remastered – 10 millió eladott példány
  8. Ghost of Tsushima – 9.7 millió eladott példány
  9. Star Wars Battlefront – 8.42 millió eladott példány
  10. Gran Turismo Sport – 8 millió eladott példány

Miután a folytatás már itt van a kertek alatt, ezért most megosztunk veletek 10 olyan dolgot, amit mindenképp érdemes tudnotok, mielőtt megvásárolnátok az új epizódot – ha még nem tettétek meg persze.

10 Nyerő páros: azonnal válthatunk, szinte bármikor a két főszereplő (Peter Parker & Miles Morales) között a játékmenet során. Nagyjából hasonlóan működik majd ez, mint amit már a GTA V-ben is lehetett látni. Az egyikőjüket irányítva pedig még akár bele is lehet futni a másikba, mikor az éppen a bünőzőket igyekszik villanypóznákra felragasztani.

9 Nyílt világ: az Egyesült Államok egyik, ha nem a legismertebb városában, New York City-ben Queens és Brooklyn is szerephez jut majd.

8 Új távlatok a hálóhintázásban: A Web Wings révén amolyan szárnyakat kapnak hőseink és repülve tehetünk majd meg velük jóval nagyobb távokat, mint eddig (gondolj a Just Cause-ban látott megoldáshoz). A másik a Super Slingshot, aminek segítségével két végponthoz kilőtt háló segítségével gyakorlatilag kilőhetjük magunkat. Az esés közben elszenvedett sérüléseket pedig ki lehet majd kapcsolni a menüben, ha valaki nem érzi még magáénak a hálóhintázást teljesen.

7 Bunyó karácsonyig: Továbbfejlesztették a harcokat is, ezért gyorsabb, nagyobb kihívást jelentő és agresszívabb összetűzésekre lehet majd számítani, új mozdulatokkal és finisherekkel. Továbbá Peter a szimbióta révén egy igazi fenevad lesz, és a filmekben látott extra vas póklábai sem hiányozhatnak.

6 Szimbióta: extra képességeket ad Peternek és még parryzni is lehet majd az ellenfél támadásait. Illetve a God of Warban látott Rage-hez hasonló lesz a Symbiot Surge is, amelyet aktiválva magunkból kitérve tehetünk rendet a rosszfiúk között.

5 Legrosszabb rosszak: három olyan új ellenfelet is kapunk, akiket már régóta vártunk egy Pókember játékba és akikkel izgalmas lesz megküzdeni. Kraven, a vadász, Gyík (Curt Connors) és Venom (Méreg – bár ezt ne használjuk nyilvánosan) biztosan megnehezíti majd az életünket.

4 Kinézet a fontos? A grafika minden eddiginél részletesebb, miközben leegyszerűsítették menüben. Két vizuális opció van, és külön Ray Tracinget nem lehet állítani, mert mindkettő tartalmazza őket.

3 Ruha (t)eszi a szuperhőst: Az eredeti játékban 47 kosztüm volt, a folytatásban viszont már legalább 65-öt biztosan kapunk, és mivel ezeket is lehet még módosítani, ezért nagyjából 200 féle kinézetet lehet kreálni.

2 Történet: Eddig eléggé titkolózott a Sony a sztorival kapcsolatban, de azért néhány dolog már kiderült. A játék legnagyobb kérdése az lesz, hogy valójában ki is ölti magára a szimbiótát. Az első rész vége alapján Harry Osborn lehet a befutó, de kitudja milyen meglepetéssel készülnek a fejlesztők. Curt Connors szintén segít valamilyen formában Norman Osborn kísérleteinél és talán emiatt válik belőle a Gyík. A vadászokról pedig még akkor szó sem esett, szóval sok mindent ki kell derítenünk majd, ami nagyszerű érzés már így előre is.

1 Mindjárt karácsony! Mármint mindjárt megjelenik, és elvileg a PS exkluzív játék 98 GB-ot foglal majd a merevlemezen. Az előtöltés már 13-án megkezdhető és az előrendelésekhez járó bónuszok is nagyszerűek (remek skinek, plusz skill pontok és egy gadget a harchokhoz.

JÖN A MARVEL'S SPIDER-MAN 2, AMIT MÁR ELŐRENDELHETTEK A KONZOLVILÁGNÁL!

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések