Október közepén beköltözik hozzád is A mumus a Disney+ jóvoltából

Október közepén beköltözik hozzád is A mumus a Disney+ jóvoltából

Nem árt, ha benézel majd az ágy alá elvalvás előtt.

A mumus szó gyerekkorunkban bizony félelmet keltett, de úgy tűnik, hogy Stephen King regényének főszereplője még a felnőttekre is képes frászt hozni. Ebből a könyvből aztán Rob Savage rendezésében elkészítettek egy mozifilmet is, és bár a tesztvetítés nagy parára sikeredett, maga az adaptáció végül kudarcot vallott a nagyvásznon. Bár a Rotten Tomatoes oldalán nem rohadt meg (60%-ot kapott a kritikusoktól és 66%-ot a felhasználóktól), Metacriticen gyengébben szerepelt, hiszen 55 pont mellett 6.0-ára volt képes csak a kritikusok és a userek szemében. A 35 millió dollárból készült alkotás 82,3 milliót hozott össze, ami nem túl megnyugtató 20th Century Studios számára.

Ezeket olvastad már?

A sztori nagyjából arról szól, hogy Sadie Harper és testvére Sawyer még mindig képtelen túltenni magukat anyjuk halálán, és bár édesapjuk megtesz mindent ennek érdekében – otthonról dolgozik pszihológusként –, egy páciense mindent tönkretesz. Ekkor kezdődik az igazi rettegés a házban.

Rob Savage egy korábbi interjúban egyébként megosztotta, hogy a tesztvetítések során komoly pánik és félelem költözött a terembe, mikor először megjelent a mumus a képernyőn. Azonban úgy tűnik, hogy ez mégis kevésnek bizonyult egy lehengerlő és maradandó horrorfilm megszületéséhez. Egyes kritikák azzal érveltek ellene, miszerint nem használta ki a rendező a történetben rejlő erősségeket, mint például a gyász feldolgozásának témája.

„Nem számít, mennyire félelmetesek lehetnek egyes momentumok, ahogy az sem, hogy mennyire kiemelkedően kísérteties a hangkeverés, A mumus soha nem mászik igazán a bőrünk alá.”

Mindenesetre, ha kihagytad volna vagy esetleg otthon barátok között kényelmesebb a filmezés, akkor az a jó hír, hogy A mumus október 16-ától beköltözik az ágyunk alá is a Disney+ jóvoltából, de persze csak átvitt értelemben.

Kövess Minket!



Gamer szótár