Van még esély arra, hogy valaha látjuk majd a KOTOR harmadik részét?

Van még esély arra, hogy valaha látjuk majd a KOTOR harmadik részét?

Ha még a régi fejlesztő-csapat is visszajön, akkor még kérdés sem lenne.

Az utóbbi ötven évben a Csillagok Háborúja nem csak a mozirajongók, de a gamerek életében is fontos szerepet játszott. Teljesen mindegy, hogy Nintendo, Sega, PC, valamilyen kézi konzol vagy akármi más, az űropera valamilyen módon megjelent. Persze a minőség azért hullámzott. Láttunk borzasztó adaptációkat, de szerencsére zseniális alkotásból is jutott elég. Ezek közül talán az egyik legfontosabb a Knights of the Old Republic (KOTOR) volt, ami sajnos a második rész után megakadt.

Azóta pedig lassan már eltelt 20 év és időről-időre felröppentek pletykák, hogy jön majd a harmadik felvonás, de a híresztelések ellenére soha nem jutottunk el odáig, hogy a projekt zöld utat kapjon. Ezzel kapcsolatban James Ohlen, a Bioware egyik fejlesztője, aki olyan játékokon dolgozott, mint a Dragonage vagy az Anthem, a következőket mondta:

“A KOTOR 3 egy páratlan játék lehetne, de a Disney valószínűleg azt mondaná rá, hogy az egészet túl bonyolult lenne megcsinálni.”

Sajnos az RPG-veterán szavaiban ott rejlik az a valóság, amit egyetlen igazi rajongó sem mer bevallani magának. A KOTOR tényleg bonyolult játék, erre egy tökéletes példa, hogy egy küldetést anno csak akkor lehetett megcsinálni, ha az ember meg tudott oldani egy logaritmikus egyenletet. Ilyet a mostani szerepjátékokban még hírből sem lehet látni. A gaming-piac fejesei szerint a közösségnek nincs szüksége ilyen dolgokra. Ez még igaz is lehetne, hiszen 20 év alatt megváltoztak a fogyasztói-igények. De nemrég a Baldur’s Gate 3 bebizonyította, hogy a rajongók igénylik az összetett dolgokat. Az eladási számok megmutatták, hogy van egy igencsak vastag réteg, aki hajlandó mélyen a zsebébe nyúlni egy ilyen játékért. Ez pedig lehet, hogy megint okot ad a reményre.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár