Supermannél is erősebbként térhet vissza Jason Momoa, de mit lehet tudni az új DCU szerepéről?

Supermannél is erősebbként térhet vissza Jason Momoa, de mit lehet tudni az új DCU szerepéről?

A legújabb pletykák szerint Jason Momoa ismét feltűnik majd a DC univerzumban, méghozzá egy olyan karakter bőrébe bújhat, aki bizonyos tekintetben még Supermanen is túltesz.

James Gunn és Peter Safran irányítása alatt alaposan megváltozik az eddig ismert DC filmes univerzuma, és az új időszámítás egyben azt is jelenti, hogy végleg eldőlt: egyetlen korábbi sztár sem játssza el újra korábbi szuperhős szerepét – egyetlen kivétel azért akad. Jason Momoa tehát az Aquaman és az elveszett királysággal akasztja szögre a jelmezét, bár vele kapcsolatban érdekes információk láttak napvilágot. Egyes források arra utalnak ugyanis, hogy Gunn tőle nem szeretne megválni és egy másik karakter megformálásával bízná meg a jövőben. Ha minden jól megy, akkor Momoa Loboként reinkarnálódik a DCU felvezető szakaszában a nagyvásznon.

Ezeket olvastad már?

Az első fázist a Superman: Örökség (Superman: Legacy) nyitja majd meg, melyben Cavill utódja egyébként David Corenswet lesz. Jason Momoa szerepét azonban még nem hozták nyilvánosságra, viszont Lobo több okból is sokak nagy kedvence és a hatalmas, 'marcona' színész tökéketes lenne intergalaktikus fejvadászként. Bár a legutóbbi hírek elég viharos képet festettek az Aquaman 2-ről, hiszen elvileg maga Momoa szerette volna kitenni Amber Heard szűrét a stábból, emiatt volt h bepiált és Johnny Deppnek öltözve igyekezett a színésznő agyára menni. Mindenesetre ezt cáfolják és Gunnék sem nyilatkoztak a témában, éppen ezért állítólag Momoa már a Superman: Örökségben bemutatkozhat Loboként.

Ki az a Lobo?

Lobo egy ikon, ámbár a véletlennek köszönheti, hogy a 80-as években megszületett, mielőtt a 90-es évek lehengerlő arcait, mint a Megtorló és Rozsomák vele parodizálták volna ki. Ironikus módon ez tette Lobót szupersztárrá a műfaj rajongói körében, és újjászületett, mint egy okoskodó antihős, aki telhetetlenül szereti a vért. Az "utolsó cárnainak" becézett Lobo neve az anyanyelvén azt jelenti, hogy "aki felfalja a beleidet, és alaposan kiélvezi". Ilyen az intergalaktikus fejvadász és zsoldos természete, aki egyformán élvezi a koponyák összezúzását és az egyszerű vicceket.

Loboról nehéz eldönteni, hogy egy gonosztevő vagy inkább egy antihős. Guy Gardner (az egyik Zöld Lámpás) haverja, de egyben tüske Superman szemében is. Lobóban és Supermanben az a közös az eredetüket illetően, hogy a saját világuk utolsó tagjai, bár a hasonlóság itt véget is ér, mivel Lobo azért lett az utolsó cárnai, mert az összes többit honfitársát kivégezte. Ebből könnyen kiderül, hogy Lobo megtestesíti mindazt, ami Superman humanista és könyörületes természetével ellentétes – miközben azon kevesek közé tartozik, akik megállják a helyüket az Acélemberrel szemben.

Lobo képességei kissé nehezen meghatározhatóak, és attól függően változnak, hogy melyik képregényben jelenik éppen meg. Néhány dolgot viszont azért el lehet mondani róla: rendkívüli a regenerációs képessége, szuperereje van és csak kevesen vetekedhetnek az állóképességével, továbbá szinte minden fegyverhez piszkosul ért, és általában a legpusztítóbbakat kedveli belőlük. Ki van tiltva a mennyből és a pokolból is, ami azt jelenti, hogy a lelke soha nem hagyhatja el az élők síkját, ami a szó minden értelmében halhatatlanná teszi őt.

Ezzel gyakorlatilag még Supermantől is szívósabb, hiszen az Acélember sem teljesen immunis a halállal szemben. Lobo feltűnése a DCU-ban tehát elég érdekes következményekkel járna, függetlenül attól, hogy végül melyik hőssel vagy gonosszal kerülne szembe, bár a halhatatlansága, mivel képregényspecifikus tulajdonság, messze nem biztos, hogy előre eldöntött tény a filmet illetően. Az azonban biztos, hogy Lobo a szó minden értelmében egy félelmetes harcos, tehát senkinek nem lesz könnyű dolga, ha szembe akar szállni vele.

Kövess Minket!



Gamer szótár