Brutális leépítés volt a magyar Zen Studiosnál

Brutális leépítés volt a magyar Zen Studiosnál

Az alkalmazottakat „gazdasági okokra” és „belső átszervezésre” hivatkozva rúgták ki.

Teljes állású alkalmazottainak több mint egynegyedétől megvált múlthét pénteken a Zen Studios, a legendás magyar játékstúdió. A Zoom-értekezletben közölt leépítésről és annak részleteiről a Forbes.hu számolt be. Ez alapján a 32 összehívott alkalmazottat „gazdasági okokra” és „belső átszervezésre” hivatkozva rúgták ki – volt, akit 15 év után menesztettek.

A Forbes egyik forrása szerint a tízperces, „embertelen” meeting során „szűkszavú, nyers, száraz tényeket” közöltek velük, amelyet „néma csönd és sírás” követett. Egy másik forrás szerint „elég váratlanul ért mindenkit” az, ami történt.

Bár a Forbes megkeresésére nem válaszolt a Zen Studios, így nem tudni, hogy pontosan milyen okok miatt kellett megválni az érintettektől. Viszont a szakma arra tippel, hogy a Zent birtokló Embracer csoport „újrastruktúrálási programja” állhat emögött, amely azért indult, mert az év elején kútba esett a 2 milliárd dolláros üzletük a szaúdiakkal.

Ezeket olvastad már?

A Forbes.hu a Partnercontrolon elérhető legfrissebb adatok mentén azt írta, hogy a Zen Stúdió Kft. létszáma 121 fő (ehhez jönnek még a szabadúszó munkatársak). A lap tudomása szerint minden érintett exkolléga teljes állásban volt a cégnél, ez alapján a létszám több mint 26 százalékát küldték haza. A LinkedInen több Zen-dolgozó beállította péntek óta a profilján, hogy új állást keres.


A héten jön az idei év legvártabb játéka, a Marvel's Spider-Man 2, amelyet volt szerencsénk még a megjelenés előtt kipróbálni. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mit gondoltunk a játékról, nézd meg az alábbi videót!

Kövess Minket!



Gamer szótár