Saját GTA-t akar a Netflix?

Saját GTA-t akar a Netflix?

Kell valakinek a GTA 6 mellé egy GTA a Netflix szerint kiadás?

Mindenki tudja, hogy a Netflix nem a saját gyártású sorozataival, hanem a licencelt tartalmaival jutott a streaming világ csúcsára annak idején. Nyilván nem ártottak később az olyan sikerek, mint a House of Cards vagy a Stranger Things. De a kezdetek kezdetén egy dologról voltak híresek és ebben voltak a legjobbak is: ők voltak az online videótéka.

A streaming piacnak persze megvannak a maga problémái, ráadásul egyre nagyobb a verseny is, szóval nem volt meglepő pár éve, hogy a Netflix is elkezdett más médiumokban, például videójátékokban gondolkozni. Az első próbálkozásaik mondjuk nem voltak valami túl sikeresek és a platform továbbra sem váltotta le a Steamet. De azt nem lehet elvenni tőlük, hogy legalább próbálkoznak: jön majd a Squid Game és a Wednesday-játék, sőt, az Extraction, a Black Mirror és még a Sherlock Holmes világában is szeretnének valamit csinálni.

Ezeket olvastad már?

De ahogyan annak idején a hollywoodi sikereket, úgy most a videójátékosokat is lehet máshol kell keresniük, például licencpartnereknél. Ennek az ideának köszönhetően a Netflixen már lehet játszani például a Bloons TD 6-tal és a passziánsszal is. Csak ez még közel sem elég, ezért állítólag a könyvtáruk bővítése érdekében megkeresték a Take-Two-t is, hogy csinálhassanak egy saját GTA-t!

A legjobb tudomásunk szerint ebből semmi sem lett végül, vagyis a GTA 6 mellé nem jön majd egy GTA a Netflix szerint kiadás. Bár be kell valljuk, érdekes lett volna megnézni, hogy mit hoznak ki belőle. Mármint bárhogyan is sikerült volna, valószínűleg sokan kipróbálták volna és ezzel a Netflix egy kicsit feltornászhatta volna az elég gyenge videójátékos számait. De persze egyáltalán nem meglepő, hogy a Take-Two nemet mondott, hiszen mégis miért adná oda a fejőstehenét csak úgy a Netflixnek, amikor zéró garancia van arra, hogy jól bánnak a világ egyik legértékesebb gaming IP-jéval.


A héten jön az idei év legvártabb játéka, a Marvel's Spider-Man 2, amelyet volt szerencsénk még a megjelenés előtt kipróbálni. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mit gondoltunk a játékról, nézd meg az alábbi videót!

Kövess Minket!



Gamer szótár