Októberben utoljára Tatabányára látogat az OGEX!

Októberben utoljára Tatabányára látogat az OGEX!

Az utolsó októberi állomás nem más, mint Tatabánya!

Komárom-Esztergom vármegye közigazgatási egység Magyarország északnyugati részén, a Közép-Dunántúl régióban. Északról a Duna illetve Szlovákia, keletről Pest vármegye határolja. A vármegye tájai két nagytájhoz, a Dunántúli-középhegységhez és a Kisalföldhöz tartoznak. Legészakibb települése Esztergom mely a hatalmas klasszicista stílusban épült bazilikájáról híres.

Tatabánya az előbb említett Komárom-Esztergom vármegye székhelye, megyei jogú város, és emellett Magyarország legkisebb területű megyeszékhelye címét is viseli. A középkor során számos természeti csapás érte a területet, majd a 16. században elfoglalták a területet a törökök. A reformáció hatására a helyi lakosok reformátusokká váltak, és felépítették saját templomaikat. A török hódítás után a terület az Esterházy család birtokába került, akik számos német és szlovák katolikust telepítettek be, minek következtében a lakosság római katolikus lett.

Október 28-án itt táborozik majd az Országos Gaming Expo, nem máshol mint a Földi Imre Sportcsarnokban. Ha érdekelnek a kompetitív videójátékok, vagy esetleg a társasjátékokban vagy otthon akkor ott a helyed. Emellett kipróbálhatod a 20-30 évvel ezelőtti játékokat a régi konzolokon, és átélheted, amit az első gamerek amikor a szellemek elől menekültek, vagy éppen a Mario szalagvilágainak kihívásaival néztek szembe.

Kövess Minket!



Gamer szótár