Ismét árat emel a Netflix, egyesek ezért inkább lemondják az előfizetésüket

Ismét árat emel a Netflix, egyesek ezért inkább lemondják az előfizetésüket

Úgy tűnik még több pénzt akarnak legombolni a felhasználókról, miközben a színészeknek eszük ágában sincs többet fizetni.

Egyre inkább vérszemet kap a Netflix, hiszen az elmúlt években már nem egyszer növelték az áraikat, ráadásul a jelszómegosztást is büntetik – amely meglepően jól sült el –, illetve a reklámokkal tűzdelt alapcsomagot is bevezették. A korábbi The Wall Street Journal beszámolója pedig igaznak bizonyult, hiszen ismét többet kér majd a streamingszolgáltatás használatáért a vállalat az előfizetőktől. Mindezt úgy, hogy egy frissen közzétett pénzügyi jelentésük szerint még mindig piacvezető a platform és már a pandémiás időszak okozta nehézségeken is túltették magukat, valamint számukra még a hollywoodi sztrájk sem igazán jelentett nagy problémát. Főleg, mivel a bennfentesek szerint eszük ágában sincs többet adni a színészeknek az egyes filmekben és sorozatokban nyújtott munkájuk után.

Ennek apropóján továbbá úgy gondolták, itt az idő ismét emelni az árakon. Egyelőre ez a húzás csak az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és Franciaországot érinti, de biztosak lehetünk benne, hogy csak idő kérdése, míg mindenhol bevezetik majd az új koncepciót. Itthon egyébként jelenleg 2490 (alap), 3490 (standard) vagy 4490 (prémium) forintot kell fizetni havonta, illetve 990-et kell kicsengetni, ha vendégfelhasználóként csatlakozik valaki egy már meglévő előfizetéshez.

A standard csomag kivételével minden másért többet kell befizetni havonta, ha nézni akarja az ember a Netflixet – az alapért 2, a prémiumért 3 dollárral. A számításokat követően az alábbiak szerint néznek ki az amerikai, brit és francia árak:

  • Reklámokkal tűzdelt csomag: 6,99 dollár / 4,99 font / 5,99 euró
  • Alapcsomag: 11,99 dollár / 7,99 font / 10,99 euró
  • Standard csomag: 15,49 dollár / 10,99 font / 13,49 euró
  • Prémium csomag: 22,99 dollár / 17,99 font / 19,99 euró

A hír hallatán pedig egyre több fogyasztó inkább megszünteti az előfizetését, Twitteren (X-en) jó néhány olyan hozzászólást lehet olvasni – képekkel alátámasztva –, hogy emiatt tényleg lemondják az emberek a szolgáltatást, de akadnak olyanok is, akik már kicsivel korábban elhagyták a Netflixet a üzletpolitikájuk miatt.

Kövess Minket!



Gamer szótár