Úgy tűnik mégsem lesz The Office reboot... vagy mégis?

Úgy tűnik mégsem lesz The Office reboot... vagy mégis?

Greg Daniels majdnem tiszta vizet öntött a pohárba.

Közel 20 évvel ezelőtt mutatta be az NBC A hivatal (The Office) című mockumentary (A mockumentary a fiktív eseményeket ábrázoló, de dokumentumfilmként bemutatott filmek vagy televíziós műsorok egyik típusa – a szerk.) sitcomot, amely egy kis költségvetésű show volt alapvetően, végül a modern popkultúra egyik meghatározó alkotása vált belőle. A Greg Daniels ötlete alapján megvalósított széria középpontjában egy regionális papírvállalat, a Dunder Mifflin alkalmazottai állnak, akik 'hatalmas' igyekezettel végzik mindennapi munkájukat, és közben nevetséges csínytevésekbe keverednek. Bár a sorozat kilenc évad után 2013-ban hivatalosan véget ért, sok rajongó még mindig abban reménykedik, hogy valamilyen formában visszatérhet kedvencük. Erre a felvetésre maga Daniels is reagált.

Ezeket olvastad már?

A Collider főszerkesztőjének, Steve Weintraubnak adott interjújában Daniels elmondta, hogy visszatérhet-e A hivatal valamiféle reboot formájában. Persze egyértelmű választ ő sem adott erre a kérdésre, és nem zárja ki ennek a koncepciónak a lehetőségét. A Puck News egy korábbi beszámolója lendületet adott a projektnek, látva, hogy a rajongókat még mindig érdekli a dolog. Annyit azért hozzátett még, hogy amennyiben valóban zöld utat kap egy reboot, mindenképpen ő fogja bejelenteni.

„Nos, szerintem ez nagyon spekulatív. Az a tény, hogy egy cikk alapján felrobbant az internet elég menő, és ebből is látszik, hogy a rajongókat még mindig nagyon érdekli a sorozat. De most csak annyit mondhatok, hogy amikor lesz mit bejelenteni, akkor biztosan tájékoztatni fogom a rajongókat.”

Úgy tűnik tehát, hogy egyelőre nem lesz folytatása A hivatalnak, de mivel nem vetették el teljesen az ötletet, a jövőben bármi kisülhet belőle. Daniels korábban már arról is nyilatkozott, hogyha A hivatal valamilyen formában vissza is térne, az csak egyfajta kiterjesztése lenne a már megismert univerzumnak – nagyjából itt arra gondolt, mint amit a Mandalorian és a Star Wars esetében láthattunk.

Az elmúlt évtizedben, mióta A hivatal véget ért, a közösségi média és a technológia hatalmasat fejlődött. Weintraub megkérdezte Danielst arról, hogy ez milyen hatással lenne egy rebootra és vajon kellő ihletet adhatnának-e új történetekhez?

„Igen, ez egy érdekes kérdés. Amikor régi filmeket nézel, akkor ez olyan, mint egy játék, és elgondolkozol mi az, ami nem működne, ha mindenkinek lenne mobiltelefonja. Érted, mire gondolok? Mint például az összes olyan történet, amiben az emberek azt mondják: 'Ó, elkerültük egymást a francba' vagy 'most talán felszállok arra a hajóra, és elhúzok innen... tudod ezek frusztrálóak, ha mindenkinek mobilja lenne. Úgy értem, ez tényleg érdekes felvetés, az biztos.”

Kövess Minket!



Gamer szótár