Ismét amerikai lesz a Liquid

Ismét amerikai lesz a Liquid

Akkora csalódás eddig az európai Liquid, hogy már most lehetséges cserékről pletykálnak a bennfentesek.

A nyári szünet végén az európai játékosok kerültek többségbe a Liquid felállásában, hiszen EliGE és nitr0 helyét Patsi és Rainwaker vették át. Az várható volt, hogy az új ötös nem fog bajnoki címekért versenyezni az első hónapokban. De az már teljességgel elfogadhatatlan egy ilyen org számára, hogy a rájátszásokba sem sikerült bejutniuk, sőt, még a csoportkörökben sem tűntek valami kompetensnek.

Ezért most iparági pletykák szerint a bolgár Rainwaker a kispadra fog kerülni és a helyét a csapat edzője, daps veszi át a kezdőben – a kanadai mester egyben az irányítójuk is lesz a BLAST Showdown során. Ezzel a lépéssel ismét amerikaivá válna a Liquid, ami remek hír a rajongóiknak. Bár az orosz bennfentes OverDrive szerint ez egyelőre csak egy ideiglenes váltás lehet. Vagyis a jövőben bármelyik irányba elmozdulhatnak még régió szempontjából.

Ezeket olvastad már?

De ezek a változások igen egyértelművé teszik, hogy hol is vannak a Liquid problémái: Rainwaker egyéni játéka egyszerűen kevés volt, míg YEKINDARt nem éri meg elpazarolni irányítóként, mert nem elég jó benne. Tehát, ha minket kérdeztek, a jövőben az a legvalószínűbb, hogy egy új irányítót fognak hozni Rainwaker helyére és YEKINDAR visszakerül a mezei agresszív entry szerepébe, amiben olyan jó volt egykoron. Feltéve, hogy a Showdown során bebizonyosodik, hogy egy csere elég lesz ahhoz, hogy életet leheljenek a projektbe. Mert ugyan igaz, hogy Rainwaker nem volt elég jó anchorként és a T-oldalakon jóformán semmit sem csinált, de nem ő az egyetlen gond ezzel a Liquiddel.

YEKINDARnak volt pár szebb egyéni teljesítménye az elmúlt hónapokban, de a csapat vezetőjeként nyilván hasznosabb lett volna, ha rendszeresen aktiválni tudta volna saját magán túl a csapattársait is. Mármint az elmondások alapján az volt a legjobb ötlete ezzel kapcsolatban, hogy állandóan szerepeket cseréltetett a játékosaival, ha nem jött össze valami. Ezért például NAF-nak is fel kellett adnia a komplett T-lurker játékát, hogy aztán Rainwaker sokkal rosszabbul csinálhassa azt, amiben a kanadai olyan jó volt az évek során.

Az irányítói pozíció átadása egy lehetséges megoldás a csapat problémáira. De miután egy éve azt hallgatjuk, hogy YEKINDAR a taktikai géniusz a Liquid mögött, ez még nem biztos, hogy elég is lesz, mert főképp makro szinten vannak bajok a játékukkal és ezt már nitr0 alatt is a lett játékos szervezte. Mindenesetre is, a BLAST Showdownon kiderül, hogy van-e még bármilyen tartalék a Liquid tankjában, aztán pedig a szervezet eldönti, hogy merre tovább. Hosszútávon az valószínűleg nem fenntartható, hogy daps játékosként szerepeljen a felállásban. De az sem, hogy YEKINDAR legyen az irányító. Szóval akármennyire is meglepő a döntés, bölcsebb most lépni, mint megvárni a Majort vele.

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!



Gamer szótár