Matthew Vaughn teljes Star Wars rebootot akar! – Elment az esze vagy ez lenne a legokosabb döntés?

Matthew Vaughn teljes Star Wars rebootot akar! – Elment az esze vagy ez lenne a legokosabb döntés?

Kedves Disney, tessék jegyzetelni, mert ezek tények.

Amióta a Disney megvette a jogokat, a Star Wars egy olyan lefelé mutató spirálba került, amit előtte senki el sem tudott képzelni. Ugyan a folytatás trilógia, főszerepben Ray Palpatine/Skywalkerrel, a mozikban értékelhető bevételt hozott, de a veterán rajongók már akkor kongatták a vészharangot, hogy ez az egész nagyon nem jó. Azóta folyamatosan jöttek a filmek és a sorozatok, ugyanabból a messzi-messzi galaxisból, de a számok pár kivétellel siralmasak. A Solo nagyjából 390 milliót hozott a mozikban, de kb. 600 millió kellett volna, hogy kijöjjön nullára. A Book of Boba Fett meg az Obi-wan Kenobi fel sem fértek a Nielsen listára. Most pedig kiderült, hogy egy év alatt 72%-kal csökkentek a merch-eladások, ami bizony fájdalmas zuhanás. Nem jó az irány, amibe a Disney állította a sorozatot, ezt már évek óta tudjuk és most Matthew Vaughn is megerősítette:

“Ha én csinálnék Star Wars-filmet, akkor azokat a karaktereket tenném a vászonra, akiket szeretek. Ha azt mondanák, hogy csinálhatok egy reboot-verziót, amiben ott van Luke Skywalker, Solo, Vader és még mindenki más, akkor mindenki hülyének nézne, de ez felkeltené az érdeklődésemet. A Star Wars már összeforrott a Skywalker-családdal és ez volt az a pont, ahol a Disney rossz irányba ment.”

A rendezőnek igaza van és a legszomorúbb, hogy Timothy Zahn már megírt egy olyan folytatást, ami méltó lenne az olyan klasszikusok után mint a Birodalom visszavág vagy a Jedi visszatér. Ott megvan mindenki az eredeti csapatból. Pár mellékszereplő, mint Mon Mothma vagy Ackbar Admirális nagyobb szerepet kap. Olyan zseniális újoncok kerülnek be mint Mara Jade, Tallon Karrde vagy Thrawn. Van benne hatalmas űrcsata, fénykard párbaj, Han és Leia összeházasodik, sötét Jedik és új érdekes világok. Kell ennél több egy rajongónak? Ja várj az ‘üzenetet’ elfelejtettem, én hibám.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Közvetítések