LoL: Előrántotta a Megtisztítót is a G2 a koreai bajnok ellen

LoL: Előrántotta a Megtisztítót is a G2 a koreai bajnok ellen

Hiába volt óriási az érdeklődés az összecsapásra, viszonylag könnyedén nyert az egyértelműen jobb csapat.

A világ jelenleg négy legerősebb csapatát láthattátok ma a képernyőn, ugyanis a 2023-as LoL-vébén megrendezték azt a két Bo3-at, ami már a rájátszásba való továbbjutásért zajlott. Először a JDG és az LNG vívott parázs ütközetet, azonban knightékat nem tudták megállítani Scouték sem. A "Golden Roadra" hajtó kínai óriás pályát veszített ugyan, de a szériát nem lehetett kiénekelni a szájukból. Ezután következett az európai League of Legends rajongóinak jóval fontosabb G2 Esports vs Gen.G, ahol Capsék mérték össze erejüket az LCK címvédőjével. Az első meccsen Mikyx Lissandrával igyekezett counterelni Delight Rakanját, azonban a vereséget a veterán cseh támogató sem tudta megakadályozni. Caps hiába "solo bolózta" Chovyt, ez csak felbőszítette a legendás midest, aki quadrával engesztelte ki a saját "egyházának" tagjait. Ezután jöhetett a visszavágó, ahol egy olyan hőst választott Dylan Falco, ami még egyetlen egyszer sem bukkant fel idáig az idei év legnagyobb esportseseményén.

Ezeket olvastad már?

Lucian, a Megisztító sem tudta megállítani a GEN-t

A Nami és Electrocute gyengítések óta nem igazán talált magának olyan partnert az alsó ösvényen a két pisztollyal lövöldöző karakter, aki mellett ki tud teljesedni. 2023-ban, a legnagyobb presztízsű régiókban 302 alkalommal választották a hőst, akinek népszerűsége a 13.12-es frissítés élesítése után esett vissza gyakorlatilag a 0% környékére. Azóta néha-néha bukkant csak fel, ugyanis nem alakultak számára kedvezően a matchupok. Sem Kai'Sa, sem Xayah ellen nem igazán működik jól, valamiért a G2 mégis behozta a tollakkal dobálózó ellenfélbe. Hans Sama csak a nagyon korai szakaszban tudott egy-két pillanat erejéig felülkerekedni Peyzen, utána teljesen eltűnt a Szurdokból. 

A G2 Esports állta a sarat, ameddig csak bírta, de a végén kijött a szintkülönbség a mai napon az LCK 1. és az LEC 1. helyezettjei között. Csapatként volt sokkal jobb a GEN, így ők várhatják ölbe tett kézzel a JDG mellett, hogy melyik hat együttes csatlakozik még hozzájuk a playoffban.

Kövess Minket!



Gamer szótár