Több Far Cry-játék készül egyszerre, köztük egy tisztán multiplayer rész is!

Több Far Cry-játék készül egyszerre, köztük egy tisztán multiplayer rész is!

A történet így eggyel biztos érdekesebb lett.

A Far Cry is egy olyan sorozat, mint az Assasin’s Creed vagy a God of War. Van egy hűséges rajongói köre, akik pár évente megveszik az aktuális epizódot. Abból pedig mindig lesz annyi bevétel, hogy jöhet a következő felvonás. Persze annak a költségvetése nagyban függ attól, hogy szerepelt az előd. A profit egyenesen arányos az eladási számokkal. Ha a fogyasztói körön kívülről is tudnak hozni vásárlókat, vagyis jó a játék és azok is beszállnak, akik nem voltak biztosak a vásárlásban, akkor megugrik a költségvetés. Hiszen, ha valami jól megy, akkor abba érdemes pénzt fektetni. Ennek eredményeképpen az utóbbi években felfordult az élet az Ubisoft és a Far Cry háza táján. 

A játék hatodik része után a fejlesztői csapat megkapta a zöld lámpát a következő fejezethez. A projekt a Talisker néven indult. Azonban a 2023-as januári befektetői-híváson kiderült, hogy az egész kétfelé vált. A Project Blackbird maradt a klasszikus rész. Minden, amit a szériában eddig megszoktunk. A történet alapú játékmenet, a hatalmas open-world világ, a fegyverek arzenálja és persze az érdekes karakterek. A másik oldal a Project Maverick nevet kapta és arról annyi jött eddig, hogy multiplayer lesz.

Most viszont további részletekről rántotta le az Ubisoft. A Far Cry multiplayer olyan FPS-játék lesz, az Escape from Tarkov vagy a Day-Z. A játékosoknak lesz egy búvóhelyük, ahol tárolhatják a szajrét, felszerelést hebregálhatnak és kiválaszthatják, hogy milyen küldetésre indulnak. Ahogy persze a játékosok haladnak előre, jön az XP, szinteket lépnek és különböző perkeket oldanak fel. Gyakorlatilag egyre erősebbek lesznek. Ezt pedig itt már lehet majd akár csapatban is nyomni és megosztani a bunkerünket a többiekkel. Viszont egy dolgot nagyon fontos megjegyezni. Ha egy küldetés közben valaki jobb létre szenderül, akkor a szintek és perkek mennek a levesbe. A társak a cuccokat talán haza tudják menteni, de ha jön a team-wipe, az bizony fájdalmas.

Egyébként nagyon érdekes az Ubisoft döntése, hogy olyan piaci szegmensre akarnak belépni, ami pár éve még nem létezett, de mára leginkább Tarkov miatt van egy hűséges követő bázisa. Az alap kereslet tehát megvan, lehet hogy a Maverick lesz az, ami egy olyan tripla A környezetet ad a műfajnak, amivel bőven a mainstream gaming közé emelheti.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár